21.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 20 maja, 2024

Poslanec SDS, Branko Grims: “Bobnarjeva se mi je v obraz režala, dva dni pozneje pa je Eritrejec zabodel domačinko!”

Piše: Sara Kovač / Nova24tv

“Napad se je zgodil tako rekoč nasproti parlamenta, kjer so se mi še pred dvema dnevoma Golob, Bobnarjeva in ostali posmehovali, ko sem svaril pred nevarnostmi, ki jih prinaša multikulturalizem. Kazali so geste, ki niso niti za v hlev, potem pa se je zgodila tragedija. Upajmo, da bo državljanka Republike Slovenije preživela,” zgrožen pravi poslanec Branko Grims. 

Z odstranitvijo ograje naj bi se po prepričanju ministrice za notranje zadeve Tatjane Bobnar izboljšala varnost, ograjo pa naj bi se nadomestilo na drug način, čeprav ne vojska kot tudi ne policija nimata dodatnih zaposlenih, ki bi lahko skrbeli za varnost na meji. Kot zagotavlja ministrica, naj bi policija zagotavljala visok standard varnosti. Nedavni napad Eritrejca na Slovenko v Ljubljani pa kaže, da je skrb zaradi neobladovanja migracij in s tem povezanimi težavami, ki se pojavljajo pri neuspešni integraciji migrantov, več kot upravičena.

Če si pogledamo trend gibanja nezakonitih migrantov, lahko več kot očitno jasno razberemo, da se je porast nezakonitih migracij ter izraženih namer za prošnjo za azil začel potem, ko je prišlo do podiranja ograje. Več kot očitno je, da vlada Roberta Goloba s svojimi ukrepi podpira tihotapce, medtem pa pozablja na državljane, katerih varnost bi morala predstavljati njihovo prioriteto.

Vir: MNZ

V obdobju do konca septembra leto dni nazaj je bilo 10 tisoč prehodov, zdaj se je število povečalo na 15 tisoč (do konca prejšnjega meseca). V tem mesecu smo poslušali o 200, 300, 500 prihodih dnevno. Na podlagi takšne politike bomo kaj kmalu dosegli neslavni rekord 20.000 tisoč. Če smo bili prejšnja leta priča trendu, da je za azil zaprosilo okoli 15 odstotkov nezakonitih migrantov, sedaj zanj zaprosi 98 odstotkov migrantov, torej praktično vsi. Ti so vnaprej pripravljeni s strani nevladnih organizacij in izkoristijo to, kar jim naša država v tem trenutku nudi.

Italija zapira pristanišča za tihotapske NVO-je: bo Slovenija postala migrantski žep?
Ko obravnavamo problematiko nezakonitih migracij, se moramo zavedati dejstva, da policija zabeleži 15, mogoče 20 odstotkov dejanskega stanja. Ni pa zanemarljivo, da so oblasti v sosednji Italiji odločile, da bodo zaprle pristanišča za migrante, ki prihajajo prek morja. To seveda posledično pomeni, da bodo bolj obremenjene vse preostale poti, ki so trenutno odprte. Če imamo trenutno migrantski žep delno na Hrvaškem in v večji meri v Bosni in Hercegovini, se z vstopom Hrvaške v schengensko območje povečuje nevarnost, da bo Slovenija postala migrantski žep. Kot kaže, se svobodnjaki zaradi tega ne sekirajo kaj preveč.

Notranja ministrica Tatjana Bobnar in predsednik vlade Robert Golob (Foto: STA)

Da je ograja najučinkovitejši odgovor na migracije, dokazuje denimo primer Poljske. Enako pa velja tudi za Litvo in Latvijo. Kot kaže, le v Sloveniji to naj ne bi delovalo. Na očitke, zlasti opozicije, ki ministrici za notranje zadeve Tatjani Bobnar očita neodgovorno obnašanje pri zagotovitvi varnosti državljank in državljanov, lahko poslušamo izgovore, češ kako naj bi se s temi “neutemeljenimi” navedbami in očitki zavajalo. Bobnarjeva trdi, da se predstave o prosilcih za azil kot tistih, ki mednarodno zaščito zlorabljajo, ker zanjo niso zaprosili v prvi državi, v katero so na svoji poti vstopili, izraz nestrpnosti, usmerjen v “ranljivo” populacijo.

Prejšnji mesec je bilo zabeleženih trikrat več ilegalcev kot septembra 2021

V obdobju od 1. januarja do 30. septembra letos smo zabeleženih kar 15.590 nezakonitih prehodov meje, kar je več kot dvakrat v primerjavi z letom prej, ko je bilo v enakem obdobju obravnavanih 7.260 nezakonitih prehodov. Samo septembra letos so policisti zabeležili 4.061 prehodov, v enakem obdobju lani pa je bilo takšnih prehodov 1.346. To pomeni, da je bilo v prejšnjem mesecu zabeleženih trikrat več nezakonitih migrantov kot septembra 2021. Kar 13.502 migrantov ali 87 odstotkov vseh migrantov v letošnjem letu je bilo obravnavanih v obdobju od aprila do septembra. Večina, ki jim je policija prekrižala pot, je izrazila namero za podajo prošnje za azil.

Med prijetimi migranti je bilo največ državljanov Afganistana, Indije in Burundija, sledili so državljani Bangladeša, Pakistana, Iraka, Turčije, Irana, Nepala in Kube. Po podatkih policije je bilo obravnavanih 14.981 izraženih namer (od 15.590 vseh prijetih) podaje prošenj za mednarodno zaščito. Število ilegalnih migrantov, ki izrazijo namero podaje prošnje za mednarodno zaščito, je za več kot štirikrat večje kot lani, ko je bilo izraženih 3.482 namer od 7.260 prijetih.

 

Vir: Policija

Dejstvo je, da odstranitev ograje z južne meje ni bila pretehtana in strokovna odločitev, zato je tudi v praksi prišlo do poslabšanja varnostnih razmer. Kot je videti, pa vladajočim za to ni kaj dosti mar, saj so včeraj na interpelaciji podprli ministrico. Zavedajo se, da je pač treba plačati račune nevladnikom za aprilsko zmago na volitvah, kamor pa nedvomno spada “organizacija plesa” za nezakonite migrante in tihotapce. Medtem pa so prebivalci vasi Movraž, ki je najbolj na udaru, saj je tam dnevno tudi do 300 prebežnikov, ki se jih zatem namešča na avtobuse, prepuščeni sami sebi. Najmanj, kar bi morala ministrica narediti, je, da bi se odpravila med vaščane in se sama prepričala o dejanskem stanju. Lahko je biti pameten iz pisarne v Ljubljani.

 

Sadovi politične brezbrižnosti: Črnec je sredi Ljubljane zaklal Slovenko!
Spomnimo na včerajšnji tragični dogodek v središču Ljubljane: po sedaj uradnih informacijah se je v torek v večernih urah v središču prestolnice zgodil napad z nožem. Po poročanju NTA je temnopolti moški zabodel dekle pred Parlament pubom na Šubičevi ulici, šlo naj bi za njegovo partnerko. Policija je potrdila, da je šlo za eritrejskega migranta. Življenje napadene ženske je ogroženo. Posnetek večerne drame se je kaj kmalu pojavil na socialnih medijih, prikazuje pa reševalna in policijska vozila, ki so prispela nekaj minut po grozovitem napadu. Parkirala so se na križišču med Šubičevo ulico, ki vodi do državnega zbora, in Slovensko cesto, ki teče vzporedno s Kongresnim trgom. Po poročanju medijev in nekaterih neuradnih informacijah naj bi bil temnopolti moški celo partner napadene, po napadu je pobegnil, nož pa naj bi odvrgel na gradbišču Šumi. Policija je osumljenca prijela okrog poldneva, so sporočili na socialnih omrežjih, prav tako so že našli domnevno orožje, s katerim je izvedel napad.

Ministrica Tatjana Bobnar. Migranti v središču Movraža (Foto: STA/Demokracija, posredovala prebivalka vasi)

Za komentar pa smo prosili poslanca Branka Grimsa“Sam napad Eritrejca sodi v kontekst multikulti, ki nikjer na svetu ne deluje. Tudi njegova največja zagovornica – Angela Merkel, je na koncu svoje kariere morala priznati, da je multikulti popolnoma zgrešen koncept in da prinaša samo nevarnost in uničenje. Dejstvo je, da se lahkomiselno odpiranje vrat in sprejemanje ljudi, ponavadi konča z velikim razočaranjem. Ljudje, ki prihajamo iz različnih okolij, smo namreč različni ljudje in to je pri teh zadevah treba upoštevati.” Napad sam bo lažje komentirati, ko bo znanih več informacij, še meni poslanec, ki poudarja, da se je to zgodilo na kraju, ki je tako rekoč nasproti slovenskega parlamenta, kjer so se še pred dvema dnevoma Robert Golob, Bobnarjeva in ostali posmehovali, ko je svaril pred nevarnostmi, ki jih prinaša multikulti oziroma politika kulturnega marksizma.

Vsak migrant nas mesečno stane 1.970 evrov!
“Kazali so geste, ki niso niti za v hlev, potem pa se je zgodila ta tragedija oziroma napad. Upajmo, da bo državljanka Republike Slovenije preživela. Kot mi je znano, se še vedno bori za življenje v bolnišnici.” Ključno pa je tudi vprašanje ilegalnih migracij. Na tem področju so razmere zelo slabe, kar je tudi posledica slabih razmer na balkanski migracijski poti, na vrhu katere je tudi Slovenija. Z zadevo se že ukvarjajo v celotni EU. Prav tako se je v evropskem tisku pojavilo nekaj zelo kritičnih prispevkov na račun Bobnarjeve. Vsi vidijo, da se je migrantski tok bistveno povečal, približno potrojil. V Sloveniji realno število skrivajo. “Sedaj je povsem jasno, da gre za hudo manipulacijo Bobnarjeve. Vsak mesec je bila približno konec prvega tedna objavljena statistika, koliko približno znaša skupno število ilegalnih migrantov, ki so bili zabeleženi pri vdoru na ozemlje Republike Slovenije. Danes smo 16. novembra, pa podatki še vedno niso bili objavljeni.”   

Migranti v središču Movraža čakajo na prevoz. (Foto: bralka Demokracije)

 

Kot pravi Grims, je edino število, s katerim razpolagamo, tisto, ki ga je povedal svetovalec za varnost predsednika države Boštjan Šefic, ki je navedel nekaj več kot 22 tisoč ilegalcev v dosedanjem obdobju. Zadeva prinaša s seboj velikanske težave, ki pa niso le varnostne narave. Pojavlja se vprašanje, kdo bo zadevo financiral. Vsak migrant stane slovenske davkoplačevalce mesečno 1.970 evrov na mesec. “Kar je še bolj zaskrbljujoče, je dejstvo, da je Slovenija pod Golobovo vlado postala ciljna država ilegalcev, ker jih vabijo.” Za to so posebej odgovorni tudi njihovi “paravojaki” oziroma NVO-ji, ki jih v tujini izobražujejo, kaj morajo reči po vdoru na ozemlje Republike Slovenije (takoj zahtevati azil itd.). Število azilantov je v letošnjem letu večje, kot je znašalo število prošenj za azil v več letih zapored vse od velikega vala leta 2016 do letošnjega leta.

 

Tanji Fajon: Slovenija je že migrantski žep!
V tem obdobju je bilo število prošenj za azil manjše, kot je bilo vlog za azil v letošnjem letu pod Golobovo vlado. “To dejstvo pa zelo veliko pove, kaj se dejansko dogaja – postajamo migrantski žep na vrhu balkanske poti. Italija je, tako kot sem že pred nekaj meseci napovedal, po zmagi desnosredinske koalicije zaprla pristanišča za “šverc ljudi” pod krinko humanizma. Posledica tega pa je, da se je tok na balkanski poti še dodatno okrepil. Slovenija v tem trenutku dejansko je že migrantski žep.” Grims dvomi, da bi vstop Hrvaške v schengen bistveno spremenil situacijo. Hrvati so doslej že pokazali svoj trud in so izvrstno opravili svojo nalogo. Posledično so si želeli izboriti vstop v schengen. Vprašanje je, v kolikšni meri bo po vstopu njihova vnema upadla, ker so pod velikim pritiskom levičarskih medijev in levičarskih organizacij, celo same EU, kjer budno spremljajo dogajanje na hrvaški meji, pri čemer ne upoštevajo koristi Hrvatov, ampak koristi vdora migrantov.

Tanja Fajon (Foto: STA)

“Prav zato bodo Hrvatje verjetno pogledali vstran in dopustili, da marsikateri migrant pride do slovenske meje.” Grims je že opozarjal, da se z vstopom Hrvaške v schengen ne bo nič spremenilo in da bo morda potrebno obdržati nadzor nad mejo, vendar so se mu Golob, Bobnarjeva in ostali predstavniki vladajoče koalicije v parlamentu posmehovali. Isti popoldan pa jim je prebral besede Tanje Fajon, ki je napovedala, da bo morala Slovenija zelo verjetno obdržati nadzor na meji in da Slovenija ne sme ostati migrantski žep. Svojo izjavo je podala na srečanju evropskih ministrov. “Ponovila je dobesedno iste stavke!” še pravi Grims. To pa jasno kaže na dvoličnost koalicije, kakšen obraz imajo za Slovenijo in kakšnega za Evropo. Za to lahkomiselnostjo in dvoličnostjo pa so skriti določeni politični cilji – pridobiti nove volivce, obenem pa so nevarni tako za Slovenijo kot vse slovenske državljanke in državljane.

Bobnarjeva se ne ukvarja z ukradeno premierjevo identiteto, odtokom denarja iz Gen-I, Fotopubom itd.
Dogodek, ki se je pripetil le dva dni pozneje nasproti parlamenta, pa to zelo jasno dokazuje. Grims je prepričan, da bi morala Bobnarjeva z ozirom na svoja dejanja, med drugim je javnost grobo zavajala, ko je govorila, da so bile narejene strokovne podlage za odstranitev ograje, a jo je na laž postavil njen lastni direktorat policije, ki je zapisal, da takšne podlage ne obstajajo in da takšna strokovna analiza ni bila narejena, odstopiti. Celo javno je priznala v mikrofon v parlamentu, da je javnost grobo zavajala. Gre za ministrico, ki ne raziskuje zgodb o ukradeni identiteti predsednika vlade, o odtoku denarja iz Gen-I-ja v tujino in ki ne preiskuje niti očitnega, protiustavnega pozivanja k nasilju (smrti, streljanju), ki je kaznivo po kazenskem zakoniku, kar se je pretekli petek dogajalo pred parlamentom.

 

Foto: Protestna skupščina

 

Že samo tovrstno politično hujskaštvo, še bolj pa pozivanje k nasilju, je protiustavno in kaznivo. Vendar tega Bobnarjeva ne raziskuje, policija pa ni reagirala. Ministrica pa se namesto z raziskavo kriminalnih dejanj, vključno s Fotopubom, v soboto na dan volilnega molka udeleži kongresa Svobode, ki je bil očitna in naklepna kršitev tega molka … Za spoštovanje zakona pa je zadolžena prav policija. “Takšna ministrica bi nujno, nemudoma morala oditi in to za vsak dogodek posebej. K odstopu jo tudi javno pozivam. Morda bi tudi glede na njihovo posmehljivo ravnanje že morali razmišljati o ustavni obtožbi zoper predsednika vlade oziroma vlade RS. Tudi to bo prej ko slej prišlo na vrsto.” 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine