13.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 26 septembra, 2022

Poslanec SD Matjaž Nemec in njegove neizživete sanje

Piše: Sara Rančigaj (Nova24tv)

“Kar pripravite se, da se boste postarali ob državniku Janezu Janši,” je zapisala na Twitterju poslanka SDS Mojca Škrinjar vodji poslanske skupine SD Matjažu Nemcu v odgovoru na njegovo misel, da se bodo premierja Janeza Janšo znebili. “Nocoj so dovoljene sanje, jutri bomo poslali Janeza Janšo v preteklost,” je zapisal. Nemec je kot član stranke, naslednice Zveze komunistov, uporabil Kučanovo misel, toda ta kaže predvsem na nemoč na levici, saj se v vlogi opozicije vse bolj zateka k agresivnim ter velikokrat nepremišljenim sporočilom. Misel, da bi izgubili naslednje volitve pa jih dela še toliko bolj nervozne.

Poslanec SD Matjaž Nemec se na Twitterju izjemno rad razpiše o tem, kako ne prenese trenutne vlade. Tokrat je ponovil zelo znano misel Milana Kučana “Nocoj so dovoljene sanje”, a se v tem primeru ni nanašal na obletnico Slovenije, temveč da bodo Janeza Janšo, ki nam je mimogrede ob pomoči drugih obranil slovensko državo, poslali v preteklost. “Nocoj so dovoljene sanje, jutri bomo poslali Janeza Janšo v preteklost,” je zapisal.

Janša se je v nasprotju s trditvami Nemca izkazal za uspešnega vodjo v času epidemije. V hudih kriznih časih, ko je opozicija odstopila zaradi nastopa epidemije, je bil edini pripravljen popeljati državo iz krize, pri tem pa se je moral soočati s stalnimi napadi opozicije, ki si po nekoliko lažjem stanju ponovno želi prevzeti vajeti. Opozicija vse težje opaža te spremembe, saj jo boli, da so se stvari končno pričele premikati na bolje, kar pa zanje pomeni težavo na prihodnjih volitvah. Nemec je prepričan, da bodo volitve odnesle Janšo, kot so Donalda Trumpa, vendar mu rezultati dobro kažejo, saj bi večina volivcev še vedno volila Janšo.

Predsednik vlade Janez Janša (foto: Gov.si)

Aktualna vlada je v nekaj več kot enem letu delovanja dokazala, da zmore izpeljati spremembe in reforme, ki so bile pod vladavino mnogih let opozicije predolgo zanemarjane. Vsekakor bi morala vlada že v preteklosti slediti nujnim reformam, ki bi utrdile temelje samostojne države. Kljub epidemiji, ki je bila uspešno premagana, je vlada v 16 mesecih vladanja z osmimi protikoronskimi paketi prihitela na pomoč praktično vsem državljankam in državljanom.

Slovenija kaže izjemno dobre gospodarske rezultate
Rezultati dela vlade se že izjemno dobro kažejo, saj se Sloveniji napoveduje gospodarsko okrevanje, napovedana gospodarska rast pa je zelo višja od tiste, ki je napovedana v EU, medtem se je zaposlenost prebivalcev povečala na raven pred epidemijo koronavirusa. Dobri kondiciji države in gospodarstva botrujejo tudi izjemno visoke ocene mednarodnih bonitetnih ocen. Tudi občine so bile deležne večjega posluha, saj so tem povečali sredstva za povprečnine za približno 73 milijonov evrov, slabo opremljena slovenska vojska pa je dobila novo opremo.

Zunanja politika se je zbudila
Ob prevzemu stolčka zunanjega ministra je Anže Logar opazil, da so se na ministrstvu dogajale neobičajne prakse. Ta vzorec jim je uspelo uspešno preobrniti, s čimer je postala Slovenija v tujini veliko bolj prepoznavna in oblikuje tudi tesna prijateljstva. Po dolgih letih nas je obiskal ameriški državni sekretar Mike Pompeo, Logar pa je bil prvi slovenski zunanji minister po letu 2012, ki je obiskal Hrvaško, in prvi, ki je po letu 2007 obiskal Italijo.

foto: STA

Poleg vsega navedenega pa je vlada v državni zbor poslala predloge zakonov, s katerimi bi omogočila debirokratizacijo, poenostavitev postopkov in nižanje davkov za zagon gospodarstva. Pripravljena sta bila tudi predloga zakona o pokojninskem skladu in izjemno pomembne dolgotrajne oskrbe. V skladu z razvojnimi usmeritvami Evropske unije pa so v času predsedovanja v ospredju projekti za povečano digitalizacijo in zeleno usmerjenost za nove napredke v prihodnosti. Ker se rezultati dela vlade kažejo, je poslanka SDS Mojca Škrinjar Nemca opozorila, da so se sanje o samostojnosti uresničile in trajajo že 30 let. “Kar pripravite se, da se boste postarali ob državniku Janezu Janši,” je dodala.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine