12.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 26 septembra, 2022

Poslanec Grims napel “smrkavcu” Kordišu in levičarje podučil o osnovnih pojmih ekonomije

Poslanec Branko Grims je navdušil z govorom, v katerem je poslance podučil o tem, s čigavim denarjem se igrajo! Na sredini 9. redni seji državnega zbora je Branko Grims prisotne nagovoril z mislima vrhunskega ekonomista in političarke. Pri tem je navedel Nobelovega nagrajenca Friedricha von Hayeka, ki je nekoč dejal: “Če bi levičarji imeli kaj pojma o ekonomiji, sploh nikoli ne bi bili levičarji.”

Jedro zgodbe, s katero se soočamo danes, pa je po njegovih besedah tisto bistvo, ki ga je najbolj zadela Margaret Thatcher, ki je dejala “Problem socializma je v tem, da prej ali slej zmanjka tujega denarja.”

Poslance je mag. Branko Grims tako opomnil, čigav je v resnici denar s katerim razpolagajo: “Gospe in gospodje, ko govorite o davkih, govorite o tujem denarju. To ni vaš denar. Ta denar je moral najprej nekdo ustvarit, ga je moral nekdo zaslužit in potem si nekdo na državni ravni socialistično domišlja, da je to od vseh in da lahko neomejeno pobere, pa se ne bo nič zgodilo. To je seveda neumnost, brez primere. Tisto, o čemer je govoril gospod Hayek. Kajti, kaj se v praksi zgodi? Davčna politika je v resnici temeljni razvojni element, ki ga ima v rokah država in predstavlja skupaj z ostalim, kar pač zadeva podjetništvo, se pravi, bančnim sistemom, pravosodnim sistemom, ki mora delovati na primerni ravni. Tisto bistvo, na osnovi katerega se kapital usmerja, se država razvija, se podjetništvo razvija, se odpirajo nova produktivna delovna mesta. Ali se pa zapirajo, gospe in gospodje in mi smo na tej točki.”

 

Celoten članek je na volju tu.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine