2.9 C
Ljubljana
nedelja, 25 februarja, 2024

Portal Politico nadaljuje s skrajno levičarskim napadanjem naše države in zanemarja uradne podatke!

Piše: Aleš Ernecl (Nova24tv)

Politico se je očitno odločil, da bo sam potopil svojo barko in odšel naprej s čolnom skrajnolevičarske opredeljenosti. Po “aferi Lili Bayer” so zdaj objavili še en članek, v katerem defamirajo slovensko vlado na podlagi lažnih novic iz Slovenije.

V najnovejšem članku, pod katerega se je tokrat podpisal William Adkins, se Politico poziva na poročilo Civil Liberties Union – a, ki je organizacija, ki sodeluje s Soroševo zloglasno “Odprto družbo”, da bi ponovno lahko pljuval po slovenski vladi kot diktatorski. Narativ? Pandemijo so nekatere vlade izkoristile za ščit pred kritiko medijev, s čimer so poleg ukrepov, ki že tako zamejujejo svoboščine državljanov, še zmanjšale svobodo medijev.

V približno enakem času je izšlo poročilo Freedom House – a, ki je seveda bolj desno – libertarno (v ekonomskem smislu) inkliniran. To oročilo kot da govori o nekem drugem vesolju, neki drugi galaksiji, ne le o drugi državi. In vendar govori o isti, o Sloveniji. Tega poročila se Politicu seveda ni zdelo vredno dotakniti, ga vsaj problematizirati, kritizirati. Preprosto so ga zamolčali.

 

Skrajno levi narativ Politica
Politico piše, v tradicionalni maniri skrajne levice, da je pandemija koronavirusa v več državah EU bistveno “oslabila” pravno državo. Pri tem se, kot rečeno, poziva na poročilo Evropske unije državljanskih svoboščin, objavljeno v torek. Poročilo Soroševe filijale.

Nadaljuje z argumentom iz avtoritete in piše, da je poročilo preučilo 14 držav članic po vsej EU in vključuje podatke, ki so jih v letu 2020 zagotovili nadzorni organi za človekove pravice in druge nevladne organizacije. Ugotovilo naj bi, tako Politico, da so bili ukrepi, namenjeni omejevanju stopnje okužb s koronavirusom, bodisi nenamerno ali namensko uporabljeni “Kot izgovor” za oslabitev demokratičnih institucij. Za to, da kaj takega ugotoviš, potrebuješ ločnico med namerno in nenamerno, saj nenamerno pomeni, da so imeli ukrepi tudi negativne učinke. Kar imajo vsi ukrepi. Vedno. Kjerkoli. Poimenovanje “demokratične institucije” za institucije, ki se med drugim za davkoplačevalski denar ukvarjajo s cenzuriranjem določenih državljanov – nekako “šepa”.

Pokažite “črnega Petra”
Države, kot so Madžarska, Poljska ali Slovenija, so pravkar uporabile pandemijo, da bi okrepile svoj obstoj oblasti in omejile kritiko vlade,” je v izjavi dejala Linda Ravo, višja svetovalka nevladne organizacije. Pa smo tam. Politicov članek je v službi ponavljanja ene in iste laži, dokler je ljudje ne ponotranjijo. Kot so doslej kot “črnega Petra” prikazovali Orbana in Poljsko – tako je zdaj moderno in na veselje slovenske pete kolone, da se kot “črnega Petra” riše Janeza Janšo in njegovo vlado.

Poročilo kasneje trdi, da so napadi na medije in omejitve javnega dostopa do informacij vse bolj vidni v “državah z močno demokratično tradicijo”, kot so Francija, Nemčija, Italija in Španija. Ali to ali pa ste vi, Politico, pač nekoliko nadpovprečni skrajno levičarski agit prop. Če opažate podoben pojav povsod, ne le v Sloveniji, na Madžarskem in na Poljskem, bi pa menda ja naredili analizi z večimi spremenljivkami kot z eno in edino – z vašo narativo?

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine