17.9 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

POP TV, RTV, Delo, Siol, Top News … Tako neposredno Šarčev sekretar Damir Črnčec vodi medijske umore! Gre za politični škandal, ki razkriva vpletenost vlade v uredniško politiko medijev!

V zadnjem času smo priča pravemu pogromu nad novinarjem Bojanom Požarjem, ki ga je na videz začel zmedeni novinar Vladimir Vodušek, a kmalu je postalo jasno, da gre za usklajeno akcijo, direktno vodeno iz kabineta Marjana Šarca. Projekt naj bi tako vodil njegov državni sekretar Damir Črnčec, sodelujejo pa med drugim režimska TV Slovenija, pajdaško-kapitalistični POP TV in tajkunsko Delo v lasti Stojana Petriča. Izmed slednjih medijev naj bi imel Šarec najbolj pod kontrolo prav POP TV, ki ne le, da predstavlja kadrovski bazen za njegovo LMŠ, pač pa v oči bodejo specifični odnosi nekaterih novinark s Črnčecem, prav tako pa povezave urednika spletnega portala 24ur.com Jureta Tepine, na čigar mizi naj bi se znašle zaupne, selektivno izbrane poslovne skrivnosti, ko je v upravo Telekoma Slovenije, katerega oglaševalski proračun se problematizira tudi v tem primeru, prišla zaupnica LMŠ Vida Žurga. Prav prek Telekoma in drugih državnih podjetij je Šarec že pred meseci pod pritiski skrajnega levičarja Domna Saviča skušal uničiti Nova24TV, najvplivnejši medij, ki si upa poročati kritično do oblasti in do režima!

 

V zadnjem času je prišlo do pravega pogroma nad novinarjem Bojanom Požarjem, ki objavlja na svojem portalu Požareport, prav tako pa vodi oddajo Faktor na TV3. Na videz naj bi pogrom sprožil novinar Vladimir Vodušek, ki je pričel Požarju očitati domnevno spornost oglaševalskih prihodkov od državnih podjetij, kot sta Telekom Slovenije in Dars, napade pa je pričel izvajati kar prek svojega slabo obiskanega spletnega portala Topnews. Pri svojih poskusih diskreditacije Požarja se je Vodušek poslužil celo tako patetičnih metod, kot je bila objava amatersko narejene fotomontaže izkaznice nekdanje vzhodnonemške varnostne službe Stasi ruskega predsednika Vladimirja Putina, na katero je enostavno prilepil Požarjevo sliko, pri tem pa se ni potrudil niti toliko, da bi spremenil kraj delovanja ali številko na izkaznici. Glede na to, da se bliža novo sojenje Vodušku v primeru domnevnega izsiljevanja, pri čemer mu grozi pet let zapora, so glasno odmevale celo domneve, da bi se na tak način lahko skušal prikazati za neprištevnega in se tako izogniti zaporu.

Da gre za usklajeno delovanje globoke države, dokazujejo odzivi režimske RTV, pajdaško-kapitalističnega POP TV in tajkunskega Dela
Pri vsem tem ne moremo mimo dejstva, da je Vodušek v svoji situaciji nedvomno postal lahka in dojemljiva tarča za pritiske režima, a, kot kaže, pri njegovem delu ne gre za osamljeno dejanje. Kot smo že poročali, naj bi bil po Požarjevih navedbah Vodušek “direktno na vrvici” Damirja Črnčeca, državnega sekretarja Marjana Šarca, na eni izmed novinarskih konferenc Socialnih demokratov, ko se je sesul live stream prek družbenega omrežja Facebook, je zazvonil Voduškov telefon, mnogi pa so takrat opazili, da ga je klical kar Črnčec, ki je izdal ukaz, naj snema dalje.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine