0.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 6 februarja, 2023

POP TV in Čeferin zavajata: Sindikalistko Jarčevo so policisti oglobili, ker je kršila Zakon o nalezljivih bolezni!

Piše: Nina Žoher (Nova24tv)

Vse odkar je na oblasti Vlada Janeza Janše širjenju dezinformacij s strani osrednjih medijev kar ni videti konca. Poskušajo namreč ustvariti vtis, kako naj bi šlo za “diktatorsko” vlado, ki poskuša vse drugačno misleče kaznovati. To med drugim dokazuje izjava novinarke POP TV Nike Kunaver, ki je izjavila naslednje: “Prav Tea Jarc je tista, ki je zaradi dežnika prejela kazen. Okrašen je bil z novoletnimi lučkami in napisom vladozlom.” Če bi si ogledali opis policijskega zapisnika, kaj takega zagotovo ne bi bilo izrečeno, saj le ta dokazuje, da gre za laž. 

Predsednica sindikata Mladi Plus Tea Jarc je namreč v resnici kršila določila Zakona o nalezljivih bolezni s tem, ko se je udeležila nenapovedanega shoda. O tem se je mogoče na štiri oči prepričati iz Opisa dejanskega stanja z navedbo dokazov, ki ga je Jarčeva sama objavila družabno omrežje Twitter, ko se je odzvala na zapis predsednika vlade Janeza Janše, ki je s svojim zapisom okrcal predsednika Uefe Aleksandra Čeferina, ki je v svojem nedeljskem pogovoru za POP TV med drugim zatrdil naslednje: “Tudi to, da je nekdo kaznovan, ker ima na dežniku zapisano, da se ne strinja z vlado…”.

Jarčeva se seveda strinja s Čeferinom, zato je ta na Twitterju odzvala na poziv Janše, da naj mu Čeferin postreže s konkretnim imenom in priimkom tistega, ki je bil kaznovan zato, ker je izražal nestrinjanje z vlado. “A moje ime in priimek bi, Janša? Izvoli. In zraven še sliko kazni, zato, da bo jasno, da ti debelo lažeš! In to se res ne spodobi! Kaj sedaj? Se boš opravičil? Morda raje kar odstopi! Pa vzemi Aleša Hojsa s seboj!”. Če pa si pogledamo pobliže dokument, ki ga je objavila Jarčeva, lahko vidimo, da je 25. decembra lani, ko se je udeležila protesta v neposredni bližini Šubičeve ulice 4 v Ljubljani, kršila določila po 14. točki 1. odstavku 57. člena Zakona o nalezljivih boleznih s tem, da se je udeležila nenapovedanega protestnega shoda, ki je potekal v času od 19.15 ure do 20.00 ure na območju Centra Ljubljane, ki se je pričel na Prešernovem trgu.

foto: Facebook

Zapisnik policije govori sam zase

V nadaljevanju si je mogoče prebrati, da se Jarčeva tistega dne, ko se je odpravila na neprijavljen shod, v skupini z 4 drugimi udeleženci protestnega shoda zbrala na Prešernovem trgu v Ljubljani. “Vsi udeleženci protestnega shoda ste imeli dežnike okrašene z novoletnimi lučkami na vsakem izmed njih pa ste imeli transparent z različnimi napisi (vladozlom, vlada pada in odstop). Med varovanjem protestnega shoda je bilo ugotovljeno, da ste med 19.20 uro in 19.25 uro zadrževali v neposrednimi bližini novoletne jelke.” V nadaljevanju je mogoče videti, da se je skupaj z ostalimi protestniki odpravila proti Kongresnem trgu. Pot jih je nato vodila do roba cestišča Šubičeve ulice nasproti Državnega zbora RS, kjer so pristopili do njih in opravili postopek identifikacije.

Vsebina napisov na dežnikih protestnikov jasno in neizpodbitno dokazuje, da je šlo za protestni shod in ne za nekakšno naključno sprehajanje in gledanje zvezd na nebu v središču mesta. Ker pa je dejstvo, da je potrebno vsak shod prijaviti pri policijski postaji, je več kot očitno iz priložene dokumentacije, da ta shod niti slučajno ni bil prijavljen. To po eni strani ne čudi, saj protestni shodi takrat (v času epidemije) sploh niso bili dovoljeni. Nedvomno pa je bizarno, da človek sedaj zatrdi, da je bil nekdo oglobljen zaradi vsebine napisa na dežniku! Resno? Jasno je namreč, da je bila Jarčeva oglobljena, ker se je odločila, da se udeleži neprijavljenega shoda. Seveda sploh ni pomembno, kaj bi bilo napisano na dežniku, lahko bi denimo pisalo: proti odstrelu kočevskega medveda ali pa za podnebno pravičnost!

Foto: Teja Jarc Twitter profil

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine