14.8 C
Ljubljana
četrtek, 13 junija, 2024

Politični blef vladajočih v primeru teroristične fantomske države

Piše: dr. Metod Berlec

V zadnjem času dominantni mediji tedensko objavljajo ankete, v katerih nas preprečujejo, da je podpora vladi nehala padati, nasprotno, da raste, prav tako Gibanju Svoboda.

Po zadnji anketi Mediane, ki je bila narejena za potrebe POP TV, naj bi Golobovo vlado podpiralo nekoliko več anketirancev (32,8 odstotka), nasprotovalo naj bi ji jih več kot polovica. SDS bi podprlo 18,8 odstotka volivcev (aprila 23,8 odstotka), GS pa 15,3 odstotka volivcev (aprila 17,4 odstotka). Sledijo jima SD s 6,3-odstotno podporo (aprila 4,9-odstotno) in NSi, ki uživa 5,6-odstotno podporo (aprila 5,2-odstotno). Na peto mesto naj bi se prebila neparlamentarna Resnica s 4,1 odstotka podpore. Sledi Levica s 3,2-odstotno podporo (aprila 4,3-odstotno) in Vesna, ki naj bi prejela 3,2-odstotno podporo (aprila 2,9-odstotno). Druge stranke naj bi zabeležile manjšo podporo. Pri tej anketi je nenavadno, da je delež neopredeljenih volivcev kljub bližajočim se evropskim volitvam nekoliko narasel, več kot petina, 21,8 odstotka anketirancev ne ve, katero stranko bi volili (april 17,3 odstotka). Po tej anketi naj bi se uvedbi preferenčnega glasu, uporabi konoplje v medicinske namene in za osebno rabo ter pomoči pri prostovoljnem končanju življenja na posvetovalnih referendumih obetala podpora. Pri tem naj bi največjo podporo uživala uvedba preferenčnega glasu, gojenje in predelovanje konoplje v medicinske namene, manj uvedba zloglasne evtanazije in uporaba konoplje za osebno rabo (beri za »zadevanje«).

Pri tem se je treba zavedati, da smo tik pred evropskimi volitvami, zato nekatere javnomnenjske agencije bolj kot merijo ustvarjajo javno mnenje.  Na POP TV so zgornjo anketo celo interpretirali v smislu, da je strankam in politikom, ki podpirajo priznanje Palestine, podpora narasla, tistim, ki temu nasprotujejo, pa upadla. Pri tem vladajoči svojo nesposobnost skušajo prikriti z ideološkimi temami, ki jih vsiljujejo slovenski javnosti. Zato so izsilili referendume na isti dan, kot bodo evropske volitve, slovensko javnost pa dnevno posiljujejo z vprašanjem priznanja Palestine, pa čeprav gre za popoln politični blef. Sodobna nacionalna država je namreč jasno in natančno teritorialno omejena, česar za neobstoječo državo Palestino ne moremo trditi. Pokojni politolog in sociolog mednarodnih odnosov na Fakulteti za družbene vede dr. Vladimir Benko, to je fakultete, ki je vladajoči levi koaliciji še posebej pri srcu,  je leta 2000 v svoji knjigi Sociologija mednarodnih odnosov zapisal, da lahko govorimo o državi, je potreben obstoj treh konstitutivnih elementov: »teritorija, prebivalstva in organizirane skupnosti z vlado, ki je sposobna zagotoviti notranje in zunanje funkcije države, predvsem učinkovit pravni in materialni red«. V svoji znanstveni monografiji Nacionalne države na udaru globalizacije (2024, 81−85) navajam še celo vrsto tujih poznavalcev mednarodnih odnosov, ki jasno opozarjajo, da mora imeti (1) nacionalna država jasno geografsko opredeljeno ozemlje, nad katerim izvaja pristojnost, (2) »suverenost nad svojim ozemljem, kar pomeni, da je njena pristojnost teoretično izključena od zunanjega vmešavanja drugih nacionalnih držav ali subjektov«, in (3) »ima svojo vlado, sestavljeno iz javnih uradov in uradnikov, ki nadzirajo in upravljajo ozemlje, in prebivalstvo, za katerega je pristojna država«.

Vladajoča levica s priznanjem Palestine nagrajuje teroriste (divjake), ki so lani 7. oktobra napadli Izrael in brezsramno morili, posiljevali ter ugrabljali talce.

Pri tem je absurdno, da nas vladajoči v navezi z dominantnimi mediji praktično dnevno posiljujejo še z evropsko levičarsko akcijo »My Voice, My Choice: Za varen in dostopen splav«, ki se ji je aktivno pridružil Inštitut 8. marec razvpite mlade režimske privilegiranke Nike Kovač. Kot da splav v Sloveniji ne bi bil že desetletja dovoljen. Pri tem nam vladajoči s svojimi NVO namesto konkretnih rešitev (za katastrofalno nizko rodnost, za dolge  čakalne vrste v zdravstvu, za nefunkcionalno dolgotrajno oskrbo starejših in za duševne probleme mladih) ponujajo splav, evtanazijo in konopljo. Namesto kulture življenja nam ponujajo kulturo smrti in omamo, in to v času, ko se tako Slovenija kot Evropa soočata z rekordno nizko rodnostjo, z navalom nezakonitih migrantov iz Afrike in Azije in ko divja krvava vojna v Ukrajini, ko tako vojaki kot civilisti dnevno umirajo v stotinah. Skratka, slovenska in evropska levica se ukvarjata s temami, ki pomenijo ne samo zaton, propad Slovenije, ampak tudi Evrope. Da o tem, da (posredno) podpirajo islamistične teroriste, ki želijo uničiti naš evropski način življenja, sploh ne govorimo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine