13.2 C
Ljubljana
petek, 27 maja, 2022

Policisti na meji zrejo smrti v oči: Nisem prepričan, če bi samo streljal v zrak, kot moj kolega, ali bi ilegalnemu migrantu že s prvim strelom poslal metek v njegovo čelo

»Če sem iskren, da je šel tako proti meni, nisem prepričan, če bi prvi izstreljeni metek šel v zrak ali v njegovo čelo. Moj kolega je očitno bolj hladnokrven,« je dejal eden od hrvaških policistov, ki varuje hrvaško-bosansko mejo pred ilegalnimi migranti, poroča portal Kamenjar, ki se sklicuje na Dnevno.

Hrvaški policisti vsak dan zrejo smrti v oči. Ilegalni migranti so vse bolj nasilni. Policist je novinarju Robertu Valdecu pripovedoval o enem izmed številnih srečanj z muslimanskimi migranti.

»Allahu Akbar je zakričal eden iz skupine, ki smo jo ponoči prestregli v gozdu. Migrant je z nožem krenil proti najbližjemu policistu, ki je takoj povlekel pištolo in streljal v zrak. Napadalec je zastal, se obrnil in začel bežati, toda drugi opozorilni strel ga je prisilil, da je legel na tla. Drugi so se razbežali. Če sem iskren, da je šel tako proti meni, nisem prepričan, če bi prvi izstreljeni metek šel v zrak ali v njegovo čelo. Moj kolega je očitno bolj hladnokrven,« je dejal eden od hrvaških policistov.

Dodal je, da so nekateri migranti zelo dobro preskrbljeni. Imajo celo kreditne kartice MasterCard. Na njih ni imen, piše samo številka in UNHCR.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Sorodne vsebine