14.3 C
Ljubljana
četrtek, 13 junija, 2024

Policist Dušan Černilogar, ki je zapisal, da premier Janša vodi »prekleto bando belogardistično, fašistično« in še kaj hujšega, je še vedno zaposlen in oborožen

Dušan Černilogar, zaposlen kot policist pri Policijski postaji Moste, torej oseba, ki ima v službenem času policijska pooblastila in službeno orožje, je avtor sovražnega zapisa na Facebooku, ki ga objavljamo na posnetku spodaj, poroča portal Škandal24.

(Slika: PrintScreen/Facebook)

Černilogar, tudi to je razvidno s posnetka, se na Facebooku skriva za profilom, ki nosi uradno ime Leseni Unikati. Uporabniki omrežja Twitter so na zapis in njegovega avtorja opozorili junija.

Kot poroča Škandal24, so generalnega direktorja policije Andreja Juriča  vprašali, ali je Černilogar še zaposlen v policiji, na katerem mestu in kako je oziroma bo odreagiral. Pojasnila smo prejeli od višje policijske inšpektorice Maje Ciperle Adlešič, ki je zapisala: “Seznanjeni smo z zapisom in ga zaradi odklonskosti obravnavamo v notranjevarnostnem postopku. Za dejanje je obravnavan delavec policije. Postopek še ni končan, pričakujemo pa, da se bo z ustreznim ukrepom zaključil v kratkem. Do takrat vam več informacij v tej zvezi ne moremo posredovati. V Policiji se zavzemamo za spoštovanje visokih moralno-etičnih standardov, zato take zapise in dejanja absolutno obsojamo in se od njih z ničelno toleranco distanciramo. Od vsakega uslužbenca se pričakuje, da bo spoštoval norme in vrednostne standarde ter da bo v svojem poklicu zakonit, strokoven, pravičen, vljuden in korekten. Od delavca policije se to pričakuje tako v službi kot tudi v prostem času.”

Ali ne mečejo takšni zapisti policistov slabe luči na nič krive uslužbence policije, smo spraševali tudi predsednika Sindikata policistov Slovenije Kristjana Mlekuša. Prejeli smo naslednje pojasnilo: “Tako predsednik Sindikata policistov Slovenije mag. Kristjan Mlekuš, kot celoten sindikat v celoti obsojamo takšno izražanje posameznikov, posebej v kolikor takšna stališča izražajo policisti. Policisti smo namreč zavezani visokim moralnim in etičnim standardom, zato takšno pisanje ocenjujemo kot povsem neprimerno. Takšno ravnanje seveda meče slabo luč na vse policistke in policiste, ki vsakodnevno predano opravljamo svoje delo. Verjamemo, da bodo odgovorni v Policiji podvzeli tudi ustrezne ukrepe za ugotavljanje morebitne disciplinske odgovornosti posameznika. Poudarjamo, da se v SPS zavzevamo za strpen in kulturen dialog ne glede na obravnavano temo.”

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine