-0.9 C
Ljubljana
nedelja, 5 februarja, 2023

Policist bivšemu Demosovemu ministru Ingu Pašu onemogočil prisotnost priče in vpogled v spis

Piše: Domen Mezeg (Nova24tv)

Nekdanji minister v Demosovi vladi Ingo Paš se je moral v ponedeljek zglasiti na policijski postaji Ljubljana Center, kjer mu niso omogočili prisotnosti priče in vpogled v spis. Vse to, ker naj bi javno izpostavil nekatere upravičene kritike do dela javne RTV. Policiji je še sporočil, da ga v omenjeni zadevi ne vabi več na zaslišanja.

“Tudi Joseph Goebbels in Edvard Kardelj sta množično zavajala, razvila celo kriminalno krvavo divjo norišnico sredi svojih narodov, katerih hčere in sinovi so pred tem na svojih krilih razširjali do neba bleščečo luč umetniške svetlobe in svobode,” je še dodal Ingo Paš (Ingo Falk Pasch Wallersberg) v svojem sporočilu, namenjenem vidni televizijski voditeljici, ki je v javnosti najbolj zaslovela po likvidatorski oddaji Tarča, v kateri gostom brez kančka bontona primitivno skače v besedo in jim napadalno, že skoraj histerično, vsiljuje svoje mnenje. Nekdanji odvetnik in minister osamosvojitvene vlade Paš je novinarjem poslal pismo, v katerem se je razpisal, zakaj mora na zaslišanje policije.

Slednji še vedno spremlja aktualno politično dogajanje in je kritičen do naše javne televizije. V zapisu “Človek se vedno uči” poziva voditeljico oddaje Tarča in novinarko Eriko Žnidaršič, naj se resno zamisli nad svojimi dejanji ter RTV, naj spremeni uredniško politiko, saj dodatki voditeljice temeljijo na javnem zasmehovanju ljudi. “Dodatkov, dobljenih za zahrbtne scenarije in režijo cinično pokvarjenih oddaj javnega zasmehovanja ljudi, na katerih plečih se lomi strupena komunistična ost preteklosti. Ampak denar ni vse,” jo je posvaril. Paš poudarja pomen resnice, ki jo bo na dan prinesel spomin, česar pa se “gospodarji” in njihovi “zločinski javni delavci” najbolj bojijo.

Erika Žnidaršič (foto: Posnetek zaslona)

V nadaljevanju objavljamo Paševo poročilo z zaslišanja, ki razgalja sumljivo delovanje dela policije: “V skladu z vabilom Policijske postaje Ljubljana Center z dne 17.6.2021 sem se včeraj, t.j. dne 9.8.2021, ob naročeni 10 uri (skupaj z g. Boštjanom Furlanom iz najine politične stranke SLS) zglasil pri njej.” Po tem vabilu, ki ga je podpisal policist Željko Cvijanović, sem bil vabljen “v vlogi osumljenca Kaznivega dejanja Groženj po členu 135/I Kazenskega zakonika (KZ-1C), zaradi izvedbe policijskega pooblastila oziroma, da bom dal potrebna obvestila o pismu z grozilno vsebino poslanega po elektronski pošti na RTV osebi Žnidaršič Eriki z dne 2.4.2021”.

Na policiji je bil Paš priča poskusu izvedbe tajnega zaslišanja brez prič
Po mnenju Paša naj bi po vsej verjetnosti v danem primeru šlo za komentar “ČLOVEK SE VEDNO UČI”, ki ga je na Facebooku objavil dne 2.4.2021 (nato pa ponovno v nadaljevanju mojega sporočila na Facebooku z dne 8.8. 2021). O njegovem (pisno, pod pretnjo prisilne privedbe) naročenem prihodu na tej policijski postaji ni vedel nihče nič. Policist Cvijanović v službi prav tako ni bil prisoten. Po daljšem pojasnjevanju in pregovarjanju se je nato policist Simon Štager odločil preveriti to zadevo in pridobiti potrebne informacije. Ko se je po svojem poizvedovanju končno vrnil, ga je povabil, naj gre z njim v neko pisarno na zaslišanje. “Zaprosil sem ga, da me g. Boštjan Furlan (od katerega je navedeni policist prav tako vzel vse osebne podatke) spremlja (kot nema priča razgovora). Navedeni policist je to odločno odklonil in ugotovil, da se moje zaslišanje zaradi tega mojega pogoja ne more opraviti.”

“To njegovo stališče sem sprejel na znanje, sem ga pa zaprosil, da mi omogoči vpogled v moj spis (ko ga je predhodno že poiskal), kar pa je prav tako odklonil. Tako sem lahko samo preko pulta sprejemnice pri policistu, ki je tam delal, pisno zaprosil, da se mi vpogled v moj spis omogoči.” Kdaj se bo to zgodilo, ne ve. Sedaj bo zaprosil policijo, naj ga v tej zadevi ne vabi več na noben razgovor. Skladno z določilom čl. 148/4 Zakona o kazenskem postopku nasproti policiji izjavlja, da v prisilni osami v njenih prostorih ne bo odgovarjal na nobena vprašanja. Vprašanja mu policija lahko pisno zastavi in bo nanje nato javno odgovoril. “Javna komunikacija je zelo zdravilna,” je še izpostavil.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine