18 C
Ljubljana
sreda, 18 maja, 2022

Policija z odločbo o prekršku nad človeka, ki naj bi se »nedostojno obnašal« do kolovodje levičarskih protestnikov Jaše Jenulla

Piše: P. G.

Prejšnji teden smo v Demokraciji objavili intervju z Urbanom Purgarjem, ki je zelo uspešno sodeloval na prvem državnem prvenstvu »Sekal bom rdečo zvezdo«.  

No, naš sogovornik pa je preko twitterja nedavno razkril, da se je znašel v prekrškovnem postopku, ker naj bi se, pazite, »nedostojno obnašal do Jaše Jenulla«, s tem pa pri njem povzročil občutek vznemirjenosti in ponižanosti. Kršitelja naj bi prijavil Jenullov prijatelj, ki »napadalca« pozna po imenu in priimku. Dogodek naj bi se zgodil na dan državnosti letos, ko je policija odstranila s Prešenovega trga pripadnike Rumenih jopičev.

Čeprav gre za resno zadevo, pa se lahko marsikdo muza ob takšnih policijskih zapisnikih, saj je videti, kot da je Jaša Jenull nekakšen novi Tito, ki mu ne smeš pokazati niti mezinca. Morda tudi zato, ker je sin razvpitega tožilca Hinka Jenulla?

Skratka, farsa, ki močno spominja na nek prastari vic (ki je menda celo anekdota, torej resnični dogodek), ko je znani in preprosti Šentviščan v gostilni nekajkrat zavpil »BKMARINKO!« Nekdo je poklical miličnike, ki so ga opozorili, da ga bodo odpeljali, ker žali partijskega funkcionarja Miha Marinka. Vendar se domnevni kršitelj ni dal in je rekel, da Miha Marinka ne pozna, lahko pa miličnike pelje v hlev in jim pokaže bika, ki ima rinko v gobcu…

Sorodne vsebine