11.2 C
Ljubljana
sobota, 2 decembra, 2023

Pokol v Torontu: Voznik kombija »ciljal« pešce- deset mrtvih

V kanadskem mestu Toronto je voznik belega kombija nalašč z precejšnjo hitrostjo zapeljal med pešce. Po dosedanjih podatkih, je število ubitih oseb naraslo na deset, še šestnajst oseb pa je ranjenih. Voznik kombija je nato pobegnil, a so ga policisti ujeli nekaj ulic stran od mesta napada. Aretiranega voznika so odpeljali na policijski postajo in ga zaslišujejo. Priče aretacije pravijo, da gre za moškega »bližnjevzhodnega izgleda«.

V ponedeljek okoli poldruge ure popoldne po lokalnem času je bel najet kombi pripeljal v center Toronta. Voznik kombija je nato zapeljal s precejšnjo hitrostjo, očividci menijo, da je vozil med 70 in 80 kilometrov na uro, med pešce, ki so hodili po ulici Yonge. Kombi je kosil nedolžne ljudi, potem pa zavil še med pešce na aveniji Finch in nato oddivjal skozi mesto, za njim pa so ostali mrtvi in ranjeni.

Priče opisujejo dogodek kot grozljiv. Ena izmed prič je za medije izjavila, da je voznik divjal in kosil vse pred sabo in skušal zadeti čim več ljudi, ki so se mu umikali izpod koles. Kombi je pokosil mamico z vozičkom, priča je dogodek plastično opisala in omenila, da je voziček »letel po zraku«. Druga priča je opisala povoženje več starejših oseb, ki niso uspele zadosti hitro odskočiti. Med povoženimi je tudi najstnica, z katere življenje se še borijo, je prišla še neuradna informacija iz mestne bolnišnice, kamor so vozili žrtve. Po hitri cenitvi je morilec v kombiju prevozil okoli kilometer po pločnikih, ko je kosil pešce.      

Voznika so policisti ujeli nekaj ulic vstran od mesta pokola. Glede na to, da je bil sprednji del kombija popolnoma razbit, očitno vozilo ni moglo več naprej. Eden izmed očividcev je dejal, da je voznik v avtu pričakal policiste in potem proti njim uperil nek predmet. Ni še potrjeno, ali je šlo za orožje ali ne. Vsekakor so ga policisti s naperjenim orožjem pozvali, naj se preda, kar je hitro in brez upiranja tudi storil. Policija torej za sedaj še ni podala nobenih posebnih podrobnosti glede storilca ali motiva njegovega dejanja, češ, da bodo podali izjavo potem, ko bodo razčistili vse okoliščine. Za zdaj so potrdili le, da je bil kombi izposojen, kar pa ni bilo težko sklepati glede na to, da je bila na kombiju oznaka družbe, ki izposoja vozila.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine