14.3 C
Ljubljana
sobota, 10 junija, 2023

Pokojni Zemljarič naj bi že novembra 2012 želel, da ubijejo Janšo?

Piše: e-maribor.si

Planet TV in Demokracija naj bi leta 2014 objavila dokument, iz katerih po njihovih navedbah izhaja, da je Janez Zemljarič novembra 2012 razmišljal o uboju takratnega premiera Janeza Janše.

Zemljarič: “Janšo ubit, ubit, ubit”

Da se je Zemljarič z ubojem želel znebiti Janše, naj bi bilo razvidno iz pisma, ki ga je generalni direktor policije Stanislav Veniger decembra 2012 poslal vodji Centra za varovanje in zaščito Mirku Šimenku. V omenjenem zaupnem dokumentu, ki sta ga objavila omenjena televizija in tednik, Veniger Šimenka opozarja, da je novembra 2012 v poslovnih prostorih Zemljariča potekal sestanek, na katerem naj bi Zemljarič za gospodarski polom okrivil Janšo. Pri tem naj bi se močno razburil, pričel udarjati po delovni mizi in vpiti: “Janšo je treba ubit, ubit, ubit,” piše portal Žurnal24.

Že v 90. letih razmišljali, kako se znebiti Janše

Sicer pa naj bi po poročanju televizije v Zemljaričevem krogu že v 90. letih razmišljali, kako se znebiti Janše. Bivši vodja SDV za Primorsko z vzdevkom Dule naj bi tako glede na pričevanje, povzeto v omenjenem dokumentu, na enem od Zemljaričevih sestankov dejal, da bi morali Janeza Janšo ustreliti, ko je bil še čas za to, to je v času osamosvojitve. Zemljarič je zanikal vsa ta neutemeljena in žaljiva namigovanja, je takrat zapisal SIOL.

Agresivna levica je s svojimi sovražnimi plakati in napisi očitno 9 let kasneje, prišla ne isto idejo. Časi komunizma in socializma so že zdavnaj minili, zato brzdajte svoje zlonamerne in nepotešene misli.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine