10.2 C
Ljubljana
petek, 1 marca, 2024

Pohod za življenje letos v dveh slovenskih mestih

Piše: Tanja Brkić (Nova24tv)

“Te najmlajše je potrebno zaščititi,” verjamejo v civilni iniciativi Pohod za življenje, ki se letos širi. Pohod za življenje 2023 bo letos namreč organiziran v dveh mestih, in sicer v Ljubljani in Mariboru. Prvi bo organiziran v Mariboru, in sicer 13. maja z začetkom ob 9.30 na Grajskem trgu. 

Iz civilne iniciative so za javnost sporočili novico, da bo letos Pohod za življenje potekal kar v dveh mestih. Letos bo poleg Pohoda za življenje v Ljubljani, (prvi vikend v oktobru) potekal tudi prvi Pohod za življenje v Mariboru, in sicer 13. maja z začetkom ob 9.30 na Grajskem trgu.

Ob navdušenju po lanskem Pohodu za življenje v Ljubljani, kjer se je v čudovitem vzdušju zbralo kar 5000 ljudi, so v civilni iniciativi ponosni na val veselja do življenja in sočutja do mater v stiskah, ki se širi po Sloveniji. V naslednjih letih si želijo, da bi pohodi za življenje potekali v vseh večjih mestih v Sloveniji.

“Vsak otrok, ne glede na velikost in starost ter druge osebne okoliščine, ima v skladu z našo ustavo pravico do življenja. Nerojenemu otroku pri 3. tednih bije srce, pri 10. tednih ima že prstke na rokicah in nogicah; nerojeni otroci sesajo prstek v maminem telesu, zehajo, sanjajo, se smejijo in občutijo bolečino … Mnogi mame in očetje poznajo spol svojega otroka že med nosečnostjo, nerojenemu otroku dajo ime in se z njim/njo pogovarjajo,” so prepričani.

 

“Te najmlajše med nami je potrebno zaščititi,” menijo, in zato vabijo vse, ki so enakega mnenja in prepričanja, ne glede na vero, starost in politično pripadnost, da se 13. maja 2023 udeležijo Pohoda za življenje v Mariboru.

Dobrodošli!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine