12.3 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

Poglejte to razkošno hišo ob morju in jadrnico udbovca, ki je leta 1988 aretiral Janeza Janšo

Agent globoke države in nekdanji uslužbenec nekdanje tajne politične policije Službe državne varnosti Dragan Isajlović ima pod palcem veliko premoženja. Predstavljamo vam ekskluzivne fotografije luksuznega počitniškega bloka na lokaciji Pelinković 3 v Punatu na otoku Krku na Hrvaškem, poleg tega pa ima v lasti tudi dvojamborno jadrnico, s katero plove po Jadranu.

 

Dragan Isajlović je širši javnosti najbolj znan kot član skupine Službe državne varnosti, ki je leta 1988 zaradi domnevne izdaje vojaške skrivnosti aretirala Janeza Janšo in preiskala prostore založniškega podjetja Mikro Ada, kjer so iskali tajni vojaški dokument. Po padcu komunističnega sistema pa se je od branitelja nekdanjega sistema prelevil v “podjetnika”. Isajlović je namreč spadal v skupino nekdanjih agentov SDV, ki so denar iz nekdanjih skrivnih fondov udbe in ‘off shore’ podjetij kanalizirali v privatizacijske posle. Na vrhu hierarhije pa Janez Zemljarič, ki je še dandanes Isajlovićev “šef” in osebni prijatelj, oba pa sta si na račun tujih žuljev in dogovorne ekonomije “ustvarila” zavidanja vredno premoženje.

Isajlović je nase preusmeril veliko pozornosti ob nastopu Pahorjeve vlade, ko je na presenečenje vseh postal svetovalec finančnega ministra Franca Križaniča in s tem dvignil precej prahu, po sporu Pahorja s Križaničem zaradi sporne kadrovske poteze pa se je Isajlović umaknil sam. Po koncu Pahorjeve vlade se je umaknil v varno zavetje tranzicijskega omrežja gospodarskih elit levice in se pojavljal v različnih sumljivih državnih gradbenih poslih po Sloveniji.

Več si lahko preberete in fotografije ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine