14.5 C
Ljubljana
sobota, 10 aprila, 2021

Poglejte to dvoličnost makedonske evroposlanke! Irena Joveva zgrožena nad nestrpnostjo, a ko se je s smrtjo grozilo premieru Janezu Janši, vse tiho je bilo!?

Preko družabnega omrežja Facebook se je oglasila evropska poslanka Irena Joveva in poudarila, da ima dovolj nestrpnih komentarjev, ki jih je deležna preko družabnih omrežij. “Kje in kdaj se konča strpnost do nestrpnosti? “Neslovenka. Antislovenka. Nakaza. Glupača. Čistokrvna socialistična balkanska čef****, ki uničuje našo domovino. Slovenci smo ti dali streho in kruh, ti pa pljuvaš po nas. Tujka z okvarjeno osebnostjo. Z Jesenic, muslimanske enklave. Revše umsko podhranjeno. Kar ste prebrali, je seveda sovražni govor, v teh primerih namenjen meni. Obstaja še veliko hujših zapisov in komentarjev, verjemite, izbrala sem (naj)bolj mile,” je zapisala in ob tem poudarila, kako ima dovolj, da postaja normalno, da se pod aktualno vlado uporablja sovražni govor, kot oblika svobodnega izražanja. 

 

“Dost mam, da pod aktualno vlado postaja normalno uporabljati sovražni govor, češ, saj to je svoboda izražanja, medtem ko se ta svoboda izražanja zanje konča v trenutku, ko nekdo reče nekaj, kar pa njim ni všeč. In ne, meja med sovražnim govorom in svobodo izražanja v bistvu sploh ni tako zelo tanka. Samo… Enim se sovražna retorika preveč obrestuje, ker je to pač osnova njihovega političnega programa. Dost mam tega, da se je vse to razpaslo še toliko bolj, odkar imamo vladno koalicijo, katere ekipa ne le, da očitno dopušča vse to, pač pa tudi marsikdo od njih večkrat stori podobno ali enako,” je med drugim še dodala evropska poslanka iz kvote LMŠ.

Dejstvo je, da je nestrpna retorika nesprejemljiva, namreč če se človek z nekom ne strinja, je svojo kritiko mogoče izraziti na povsem kultiviran način. Je pa žalostno, da enaki vatli ne obstajajo, ko nekdo grozi s smrtjo predsedniku vlade Janezu Janši, ki je pred poslanci v parlamentu pred časom povedal naslednje: “Spoštovani, na protestih, kamor pridno hodite in vabite, se javno grozi s smrtjo. Nosijo se majice z grožnjo s smrtjo. Nosijo jih osebe, ki so znane. S smrtjo se grozi na sejah vodstvenih organov javne RTV Slovenija. Tri ure je trajala seja, tri ure so sejali pod transparentom, kjer se je grozilo s smrtjo 220 tisočim, ki so volili za SDS, in to v času, ko je bila stranka v opoziciji. Grozi se s smrtjo neposredno meni.”

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine