1.2 C
Ljubljana
nedelja, 29 januarja, 2023

Poglejte ta aroganten Golobov odgovor Žanu Mahniču glede korupcijske afere “Kosovo”

Piše: Peter Truden

Premier Robert Golob je v DZ zanikal kakršnokoli vpletenost v domnevno korupcijsko afero na Kosovu, glede katere je nanj poslansko vprašanje naslovil poslanec SDS Žan Mahnič. “Fascinantno je poslušati vaše konstrukte, ki so v celoti izmišljeni. Vedno znova se človek vpraša, ali boste kdaj preboleli 24. april. Očitno ga ne morete,” je v svojem značilnem arogantnem tonu dejal Golob. In s tem pokazal svojo veliko nervozo.

“Tuji mediji o Sloveniji pišejo kot o državi klientelizma in korupcije, ki naj bi segal v sam vrh slovenske politike. Kot glavnega akterja v spirali kriminalnih dejanj pa omenjajo prav vas, predsednika vlade,” je poslansko vprašanje začel Žan Mahnič. Golobu je očital, da državo, pred tem pa podjetje Gen-I, razume kot peskovnik, “v katerem se po mili volji igrate brez pravil”.

Predsednik vlade se je po Mahničevih besedah znašel v mednarodni finančni preiskavi zaradi nakazil podjetja Gen-I v tujino. “Na podlagi takrat objavljenih dokumentov je bilo vidno, da je podjetje Gen-I v letih 2019 in 2020 zasebnemu podjetju MB Consulting, ki je bilo ustanovljeno nekaj dni pred prvo transakcijo, nakazalo okoli 600.000 evrov, lastnik Martin Berišaj pa je denar sproti dvigoval,” je dejal Mahnič. Berišaj je bil po besedah opozicijskega poslanca prepoznan kot finančna mula, ki naj bi denar nosila nazaj k Robertu Golobu. “V zadnjih tednih številni mediji razkrivajo nove zgodbe in objavljajo nove transakcije. V državah Zahodnega Balkana se ustanavljajo parlamentarne preiskovalne komisije, pri tem pa vse s prstom kažejo na vas,” je dejal in Goloba med drugim vprašal, če Berišaja pozna oz. mu je ta nosil denar.

Golob je Mahničeve očitke zavrnil in ocenil, da v največji opozicijski stranki ne morejo preboleti 24. aprila, ko je stranka Gibanje Svoboda slavila na parlamentarnih volitvah. “Vse to, kar govorite, ste v predvolilni kampanji lansirali vi, vaše strukture pod vašim neposrednim vodstvom,” je dejal. “April je že mimo, mogoče bi bilo dobro pogledati na koledar,” je dodal. Golob je spomnil, da je bil glede domnevne afere soočen tudi v eni od oddaj na Televiziji Slovenija. “V tej oddaji se je ponavljajo ime Martin Berišaj, za katerega sem pozneje izvedel, da gre za kosovskega veleposlanika v Zagrebu. Naj bi pa denar pral in nosil ne vem, kam,” je nadaljeval Golob.

“Preprost pogled na Google, ko vtipkate njegovo ime, pokaže, da ne obstaja nobena njegova slika z mano. Jaz ga ne poznam, nikoli ga nisem srečal, kar je za medije potrdil tudi sam,” je izpostavil v odgovoru na Mahničevo poslansko vprašanje. “Se pa zelo dobro pozna s kom? S spoštovanim poslancem Janezom Janšo. Njemu je obljubljal na prejšnjih parlamentarnih volitvah zvestobo in podporo kosovskih državljanov, ki živijo v Sloveniji,” je sklenil Golob.

Golobovi odgovori kažejo veliko nervozo, saj vse več tujih medijev poroča prav o njegovi vpletenosti v omenjeno afero, ki ima mednarodne razsežnosti. Doslej so slovenski mainstream mediji o tem molčali, vse do prejšnje srede, ko je novinar Demokracije na tiskovni konferenci na Brdu pri Kranju premierja Goloba vprašal tudi o tem. Od takrat dalje ne morejo več molčati, Golob pa se sedaj arogantno brani z izidom volitev.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine