15.2 C
Ljubljana
petek, 17 septembra, 2021

Poglejte nasilje na Trgu republike: Pripadniki Antife napadli policiste!

Nasilje je eskaliralo. Pripadniki Antife so napadli policiste, ki so popisali protestnika, ki je provociral v srbskem jeziku. Enega policista so brcnili v hrbet,” novinar Nova24TV Luka Svetina poroča izpred Maximarketa. Kot poroča so nato napadli še policiste na konjih in novinarja Top News Vladimirja Voduška.

Na Trgu republike pred Maximarketom se ravno odvija nezakonit protest skrajnih levičarskih skupin, med katerimi so tudi večkrat obravnavani kriminalci kot je Anis Ličina. Kot je znano, se Slovenija kot večina drugih evropskih držav nahaja sredi najhujše epidemije, zato je vsakršno zbiranje nezakonito, saj obstaja velika nevarnost prenosov koronavirusa covid-19.

Dogajanje tam spremlja novinar Nova24TV Luka Svetina, ki je posnel pretresljiv prizor provokacije protestnika, ki mimogrede ni govoril slovenskega jezika. Med drugim je v srbohrvaškem jeziku povedal: “Danas če biti lom“, kar po slovensko pomeni, danes bo polomija.

Foto: Nova24TV

Nato so policisti od njega zahtevali osebne dokumente, medtem pa je pripadnik skrajne levičarske skupine Antifa drugega policista napadel od zadaj in ga brcnil v hrbet. Nato so posredovali policisti in pričelo se je vzklikanje množice, policija pa je preko megafona pozivala, naj upoštevajo navodila policije in ne kršijo javnega reda in miru.

Toda nasilje se le še stopnjuje. Kot poroča Svetina, so skrajneži s pirotehničnimi sredstvi napadli policiste na konjih, ki opravljajo svoje delo – zagotavljajo varnost vseh. Napadeni so bili tudi predstavniki medijev, skupil jo je tudi novinar Top TV Vladimir Vodušek. Nebo preletava policijski helikopter, nasilneže so policisti obkolili, da jim ne bi pobegnili.

Sara Kovač

VEČ TUKAJ!

Zadnje novice

Sorodne vsebine