13.4 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Poglejte krivce za brutalen napad na fotoreporterja Boruta Živulovića, ki je zgolj fotografiral nasilne izgrednike!

Kar se je napovedovalo že nekaj časa, se je 5. novembra naposled zgodilo. Na enem od protestov je izbruhnilo nasilje. Huligani so se tokrat delno organizirano lotili policije, toda napadli so tudi predstavnike medijev. Fotografu Borutu Živuloviću so “predelali obraz”, ga spravili v nezavest in vprašanje, kaj bi se še lahko zgodilo, če ga v bran ne bi vzel novinarski kolega, Aljoša Kravanja. Osrednji mediji so s svojo pristranostjo pri izboru pokrivanja novic sodelovali pri spodbujanju in promociji protestov. Njihovi “naročniki” na politični levici, so se od protestov nenadoma distancirali in zdaj obojni posredno in neposredno kažejo na priročnega, dovolj skrivnostnega krivca – Anonymous.

 

Četrtkovi nasilni protesti, ki bi prav lahko celo stali življenja fotoreporterja fotoaecije Bobo Boruta Živulovića, pa ga na srečo niso, so prinesli novi val sprenevedanja s strani osrednjih medijev in leve politike. Prinesli pa so še nekaj: strategijo “zunanjega izvajanja” nasilja in vključitev skupine Anonymous v enačbo.

Kdo je napadel Živulovića, se še ne ve, njegov oče, fotograf Srdjan Živulović, je za Slovenske Novice razkril, da je sin še vedno v bolnišnici, da ima razbito ustnico in del brade in da se še vedno ne ve, kaj bo z njegovimi zobmi. Napadalci, ki so fotoreporterja brutalno pretepli naj bi si potem ko je izgubil zavest celo brisali čevlje na njem.

Napad so slovenski osrednji mediji, njihovo društvo novinarjev in leva politika sicer obsodili in prav je, da so ga, toda spet je vse skupaj zavito v nekaj slojev hipokrizije in odsotnost kakršnekoli samorefleksije. V čem je hipokrizija? V čem odsotnost samorefleksije? Prepletata se. Zanikanje kakršnekoli krivde za izbruh nasilja na teh protestih, mlačen, da ne rečemo celo sumničav odziv na napad Zlatana Čordića na snemalca Nove24 TV. Drug drugega dokazujeta. Če bi napad na snemalca jemali resno, bi po samorefleksiji prišli do spoznanja, da so vsaj po tej plati sokrivi za nasilje.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine