Vsakomur je že jasno, da se je dr. Milko Novič, ki je bil po krivem zaprt zaradi umora dr. Janka Jamnika, znašel v umazani spletki slovenske globoke države. Ko je postalo jasno, da umora niti teoretično ni mogel izvesti in je primer pritegnil pozornost mednarodne javnosti, je bil oproščen. A globoka država se s tem nikakor ne more in ne more sprijazniti, po udrihanju ekstremistične Mladine čez dr. Noviča se je zdaj nadenj spravil še zloglasni uslužbenec globoke države Anton Peinkiher – poglejte, kako se sramoti z lažmi in žaljivkami!

V Sloveniji smo bili pred tedni priča enemu večjih prelomov v zgodovini pravosodja. Kot smo poročali, je na ponovljenem sojenju dr. Milku Noviču za umor direktorja Kemijskega inštituta dr. Janka Jamnika sodišče dr. Noviča oprostilo. V obrazložitvi sodbe je sodnik Zvjezdan Radonjić pojasnil, da je jasno, da dr. Novič v času, ki ga je imel na voljo, ni mogel priti na kraj umora. Ne samo, da ni dokazov, da je kriv, ampak je popolnoma dokazano, da ni storilec, je argumentiral svojo odločitev. Za dr. Milka Noviča se tako končuje večletna sodna kalvarija. Skoraj pet let so trajali sodni postopki, bil je obsojen na 25 let zaporne kazni in bil kar 40 mesecev po krivem v priporu in zaporu, in to vse za umor, ki ga je zagrešil nekdo drug. Dr. Novič je v prvem odzivu dejal, da je oprostilno sodbo pričakoval, se pa zaveda, da zadeva še ni popolnoma končana, saj je državna tožilka Blanka Žgajnar že napovedala pritožbo.

VIDEO: (1) [TEMA DNEVA] 17.04.2019 Nova24TV Gosta dr. Milko Novič in Petra Janša

Sodnik Radonjić s prstom pokazal na globoko državo, ta nad Noviča z vsemi sredstvi

Že v uvodu obrazložitve sodbe je sodnik Radonjić opozoril na hude pritiske, ki jih je bil deležen. Že takoj po prvih narokih so se namreč po njegovih besedah začeli pritiski na predsednika Okrožnega sodišča v Ljubljani Marjana Pogačnika, naj ga disciplinira. S prstom je tako Radonjić pokazal na globoko državo. Po njegovem mnenju se pritiski, ki so se v vršili nanj, ne morejo meriti niti s stalinističnimi procesi. Po tvitih, ki jih je objavila novinarka Demokracije Petra Janša, je sodnik jasno povedal, da je v umor direktorja Kemijskega inštituta dr. Janka Jamnika globoko vmešan tudi sam Michel Stephan. Strupov in drog na Kemijskem inštitutu naj bi bilo dovolj za pomor celega mesta oz. petih Ljubljan, v javnosti pa o tem nikakršnih informacij. Prav verjetno pa je, da takšne aktivnosti potekajo še od zlatih udbaških časov. Ta organizacija je bila namreč ustanovljena leta 1946 pod vodstvom Maksa Samca kot del Slovenske akademije znanosti in umetnosti in je bila kasneje preoblikovana v samostojno inštitucijo, ki se je, pomenljivo, imenovala Kemijski inštitut Boris Kidrič.

Eden od nekdanjih sodelavcev je potrdil, da sta skupaj s sodelavcem, ki naj bi mu dr. Stephan grozil s smrtjo, avgusta 2008 odšla do dr. Plavca in mu to povedala. (Foto: STA)

Uslužbenec globoke države Peinkiher že v akciji, da prepriča javnost v Novičevo krivdo

Znani, a precej neugledni uslužbenec globoke države Anton Peinkiher je hitro zavihal rokave in se spravil nad Noviča, in to kar prek družbenega omrežja Twitter: “Novič je bil pravnomočno obsojen morilec Jamnika in potem se najde sodnik Radonjić, ki priredi rekonstrukcijo poteka odhoda Noviča na kraj umora in vnaprej oprosti morilca. Da bi prikril svoje pristransko sojenje, si izmisli nedokazane pritiske. Uboga država, v kateri sodi Radonjić.” Kot smo že poročali, je Peinkiher velik nasprotnik slovenske osamosvojitve in demokratičnosti. “Je orodje globoke države, prvič se je v tej vlogi vidno pokazal v zadevi Depala vas, ko je šel zadnji šef partije s podobnimi orodji, kot je Peinkiher, in se je s temi metodami spravil na obrambnega ministra Janeza Janšo. Ravno Peinkiher je Radojkiča, sicer organa kontraobveščevalne službe hrvaškega rodu in specialista za subverzivno delovanje, takrat angažiral ter ga prisilil v sodelovanje z njimi in so skupaj pripravljali elemente tega, kar je danes znano kot Depala vas,” je BgGen Tone Krkovič pred časom razložil vpletenost Peinkiherja v nasprotovanje slovenski osamosvojitvi.

Foto: posnetek zaslona

Globoka država Penkiherju po osamosvojitvi priskrbela udoben stolček

Peinkiher je po Krkovičevih besedah človek, ki je pripadal napadalski strani ter JLA, ki naj bi jo kasneje fizično zapustil, vendar je očitno ni nikoli v resnici zapustil, danes pa igra njenega advokata. Takrat je bil v kontraobveščevalni službi te armade, ki je najbolj skrajno spodkopavala temelje slovenske osamosvojitve. Tudi danes je po vsej verjetnosti še vedno zakrinkan kontraobveščevalec in udbovec. Kot je še dodal Krkovič, se Peinkiher loteva slovenske osamosvojitve na vseh delih, in tudi ljudi, ki so bili na čelu tega projekta. Po Krkovičevih besedah pa je bilo dobro in udobno poskrbljeno za nasprotnike slovenske osamosvojitve s strani globoke države tudi po dogodkih, ključnih za osamosvojitev. Peinkiher se je tako v času Zorana Jankovića na mestu predsednika uprave družbe Mercator tam zaposlil kot svetovalec za varnost, zanimiv in precej podoben pa je tudi primer Vinka Beznika, ki se je zaposlil kot svetovalec za varnost pri tajkunu Zdenku Pavčku v družbi Viator.

Mercator (Foto: posnetek zaslona, Google Streetview)

Penkiherju se ni treba bati krivosodja, to je na njegovi strani, z obrekovanji pa nadaljuje tudi po tožbah

Z obrekovanjem ima Penikiher velike težave. Poročali smo tudi že, da se, čeprav je moral Krkovič zaradi laži, ki jih je Peinkiher že izrekel na njegov račun, iskati pravico na sodišču, nikakor ni ustavil in z njimi še danes nadaljuje. Že v preteklosti je lagal, da naj bi imel Krkovič končano zgolj poklicno šolo, govoril je tudi o tem, kako na bi bil kriv za “neumnosti”, kot je bila sestrelitev helikopterja nad Ljubljano. Prav tako naj bi skupaj z Janezom Janšo zlorabljal Slovensko vojsko tudi v okviru afer Depala vas in mariborsko orožje, poleg tega pa naj ne bi bil zmožen častne drže. Peinkiher, čigar strokovnost po poročanju Demokracije temelji na diplomi vojaške akademije JNA, pa kljub tožbi nadaljuje z lažmi in žalitvami. Tokrat je poleg Krkoviča napadel nekdanjega predsednika vlade Lojzeta Peterleta in Janšo, ki je bil v tistem obdobju minister za obrambo. Očitno je Peinkiherja ob živce spravilo javno pismo Lojzeta Peterleta predsedniku Republike Slovenije Borutu Pahorju, v katerem ga poziva, naj ob 50. obletnici ustanovitve Teritorialne obrambe Socialistične republike Slovenije jasno razlikuje med TO SRS in tisto teritorialno obrambo, ki ni bila poslušna Beogradu ter se je postrojila 17. decembra 1990 v Kočevski Reki. Peterle je v pismu še poudaril, da je “TO SRS kot podsistem Jugoslovanske ljudske armade služila totalitarni oblasti komunistične Jugoslavije”.

Foto: Nova24TV

Nad Noviča tudi ekstremistična Mladina

Na Noviča se ni pozabil v petek v svojem zapisu spraviti tudi Grega Repovž iz ekstremistične Mladine, ki je znana kot glasilo skrajne Levice. Ta med drugim hinavsko špekulira, ali je k izidu sodbe pripomogla sodnikova ambicija, da bi postal junak: “Radonjič se je, nežno rečeno, v tem procesu izkazal kot nenavaden sodnik. A v situaciji, ko se je sam razglasil za junaka, ki se je domnevno postavil po robu sistemu, je že to, da je nenavaden, zelo težko zapisati – avtomatično bi bilo pač ob takšnem ‘junaštvu’ vsakršno opozarjanje na njegovo neobičajno sojenje takoj razumljeno kot diskreditacija. Poleg tega govorimo o človeku, ki je sodil v primeru umora in ki je torej nekomu sodil zaradi enega najhujših zločinov. Dvom o sodišču oziroma delu sodnika mora biti res trden in jasen, da ga v takem primeru zapišeš.” Da vsi sodniki ne sodijo, kot globoka država žvižga, pa označi kar za razgrajevanje sodne veje oblasti: “Da, konflikt znotraj neke stroke je seveda naporen, a to, kar sodniki dopuščajo zdaj, je dejansko razgrajevanje sodniške funkcije in razgrajevanje sodne veje oblasti. Kako naj državljani zaupajo v tak sodni sistem?” Ironično, privilegiranega skrajneža Repovža seveda prav nič ne moti neizvedena lustracija. Seveda ne, saj se pri svojem ocenjevanju dela sodstva namesto na strokovnost in dejstva opira na ideološko pripadnost!

Foto: STA

J. Ž.

Prikaz nasprotnih dejstev:

 

ANTON PEINKIHER GOVORI RESNICO

Milko Novič je bil 2017 pravnomočno obsojen za umor Janka Jamnika, ki ga je po vsebini tedanje obsodbe umoril z dvema streloma iz pištole iz neposredne bližine. Na sojenju je bil dokazan motiv Noviča za umor Jamnika, maščevanje, ker Novič ni več bil zaposlen na Kemijskem inštitutu. Na njegovem »spisku za fentanje« je bil Jamnik na prvem mestu, imel je tudi njegovo fotografijo na računalniku. Noviču je bilo dokazano, da je doma računalnik ugasnil ob 19.28. Umor se bi naj zgodil ob 19.40, z rekonstrukcijo poti od doma Noviča do mesta zločina parkirišča restavracije Via Bona, so dokazali, da je možno s kolesom prikolesarit v 5 minutah, z avtomobilom pripeljati v 8 minutah. Ključni materialni dokaz, ki je najbolj obremenil Noviča kot storilca pa so bili najdeni smodniški delci na Noviču in njegovem pokrivalu enaki delcem iz tulca naboja najdenem na mestu zločina. Kot je bilo na sojenju razkrito je Novič mesec dni pred zločinom preko spleta iskal možnost nakupa orožja, lastnika strelišča, kjer je včasih streljal s pištolo, je pred umorom spraševal za nakup pištole. Ob vseh ostalih dejstvih okoliščin zločina in dejstvih, ki so dokazovale, da je storilec prav Novič, ki za ključni čas ni imel alibija, je bilo sodišče prepričano, da je morilec prav Milko Novič. To so bila dejstva iz sojenja, ki so bila znana javnosti preko poročanja medijev. Vsak si je pa sam lahko ustvaril mnenje a je Novič pravično bil obsojen na 25 let zapora za umor Jamnika. Pri takratnem sojenju je bilo nevsakdanje nasprotovanje postopku na sodišču s strani Janševega ODBOR2014, ki je znan po protestiranjih pred sodišči v korist Janše. Pripadniki tega odbora so celo motili proces in so ob izreku sodbe SDS županskemu kandidatu Milku Noviču, žalili sodnico Koleta, da je »SVINJA« in »PRASICA«. To pa je bil pritisk na sodnico in sodišče, nekulturno in žaljivo.

Vsak, ki je dobronameren in podpornik pravne države in je potem pred meseci slišal, da je sodnik Radonjić v ponovljenem sojenju oprostil Noviča za že dokazan umor Jamnika, je bil razočaran. Tudi jaz. Svoje nasprotovanje takšnemu sojenju Radonjića sem izrazil preko tvita. Takoj je sledilo maščevanje SDS medijev kot sta NOVA24TV in Demokracija z žaljivimi obtožbami na moj račun, da sem vse drugo samo ne človek.

Avtor člankov v NOVA24TV in v Demokraciji, ki se skriva za začetnicami J.Ž., me je zaradi mojega mnenja o sojenju Radonjića celo razglasil za »zloglasnega uslužbenca globoke države«. Prvič nisem noben zloglasnež, ampak samo navaden državljan, ki si javno prizadeva za red v državi. Sem za vzpostavitev pravne države, za obsodbo kriminalcev, ki po Sloveniji vršijo nasilje in nam kradejo državo ter za odstranitev iz slovenske politike vseh dosedanjih politikov od Janše do Kučana in političnih strank, od levice do desnice, ki so odgovorni zato, da je Slovenija uničena, pokradena in popolnoma zadolžena država.

Drugič, jaz nisem noben uslužbenec nobene globoke države, kot se mi očita v NOVA24TV in v Demokraciji. Kot sem že pojasnil sem samo navaden, samostojen državljan, nisem član nobene politične stranke, ideološkega tabora ali negativne združbe.

Globoka država pomeni obstoj vplivne organizacije iz ozadja, ki ima svoje lovke po vseh vplivnih ustanovah in podsistemih države, ki vrši velikokrat tajne, zarotniške akcije v družbi in državi s ciljem destabilizacije razmer v državi za lastno korist in dosego oblasti na tak umazan način. Seveda tega ne zmore noben posameznik. Prepričan sem, da v Sloveniji res obstaja globoka država in to s strani ekstremističnih, neonacističnih desničarjev, ki zmorejo organizirati stavke, ko zato ni nobenih upravičenih razlogov, požige deponij, ekscesov z migranti ob meji, negativnih medijskih kampanj in ustvarjanja občutka nevarnosti in nesposobnosti aktualne vlade obvladovanja razmer.

Jaz se kot samostojen človek in podpornik pravne države zavzemam za red v državi in ne za spuščanje pravnomočno obsojenih morilcev na prostost. Noviča je za umor Jamnika pravnomočno obsodilo sodišče in jaz res nimam ne namena ne možnosti prepričevati javnost o krivdi Noviča. Sem pa samo nasprotoval ekscesnemu pristranskemu sojenju sodnika Radonjića.

Vsak, ki si upa javno nasprotovat volji Janše, SDS ali njihovemu interesu je deležen najhujših lažnivih diskvalifikacij in žalitev. Kar naprej žaljivo ponavljajo, da sem bil v JLA v kontraobveščevalni službi in da sem udbovec, čeprav nikdar nisem delal ali bil tajni sodelavec civilne tajne službe ali vojaške varnostne službe JLA. Vse to počnejo, da bi na lažniv, zahrbten način vplivali na moj pokončno in verodostojno delo za red v državi. Ter, da bi pozornost za svojo dvolično, podtalno režimsko preteklost usmerili s sebe na druge, vse s ciljem prikriti svojo umazano zgodbo iz časa komunizma v Jugoslaviji. Prav Janša in Krkovič sta bila verna komunista v času Jugoslavije, Krkovič celo do ukinitve partije. Oba sta se trudila v tistem sistemu biti čim višje. Janša preko vodstva ZSMS, SZDL in tudi partije na občinskem nivoju. Krkovič si je celo izboril sodelovanje in vodenje slovenskega kontigenta TO na zadnji vojaški paradi Jugoslavije leta 1985 v Beogradu. Nekdanji vodja JLA vojaškega KOS v RSLO polkovnik Ivo Bizjak je v intervjuju v Mladini razkril Krkoviča kot tajnega sodelavca KOS v času Jugoslavije. Božidar Spasić nekdanji vodilni kader Zvezne Udbe pa je je javno izpovedal, da je bil Janez Janša na priporočilo in povezavo slovenske SDV, tajni sodelavec Zvezne SDV pod psevdonimom SAVA. Spasić je v intervjuju izpovedal, da so Janšo uspešno uporabljali za špijuniranje Albancev v njihovem ljubljanskem društvu Migjeni v Ljubljani.

Naenkrat me celo razglasijo, da sem nasprotnik demokratičnosti in da sem nasprotoval osamosvojitvi. Pa kaj še. Jaz sem primer nesebičnega razdajanja za proces osamosvajanja in za primer odličnega dela za obrambo in uveljavitev suverenosti države Slovenije. Imam veteranski status od 17.05.1990 do 18.07.1991, celih 14 mesecev, eden redkih v celi Sloveniji. Za izjemne zasluge pri obrambi svobode in uveljavljanju suverenosti Republike Slovenije sem bil 1992 odlikovan z najvišjim državnim odlikovanjem ČASTNI ZNAK SVOBODE REPUBLIKE SLOVENIJE. In meni ne bo noben J.Ž., ali kakšen Janšev SDS medij očital, da sem bil proti osamosvajanju.

Kar naprej SDS mediji omenjajo mene v zvezi z nedopustnim, nezakonitim in skrajno sprevrženim posegom vojske v civilno družbo ter v politiko v primeru Depale vas, zaradi česar je bil Janez Janša kot obrambni minister tudi odstavljen. Zaradi teže ekscesnega posega oboroženih pripadnikov TO v politiko, bi morali tedanji vsi odgovorni ter udeleženci za zapahe, ne pa da nikoli niso bili obsojeni in zaradi tega v zaporu. Eden glavnih tedanjih akterjev Krkovič, se, čeprav je že pet let upokojenec in ni vojaška oseba, celo nezakonito predstavlja za neobstoječega generala in celo BgGen (brigadnega generala), to je čin, ki v slovenski vojski in v naši zakonodaji sploh ne obstaja.

Jaz ne bom nikdar in nikomur dovolil blatenja mene in moje požrtvovalne vloge pri osamosvajanju Slovenije ter mojega poštenega in strokovnega dela. Tudi Janši in njegovim medijem ne.

Anton Peinkiher