14.3 C
Ljubljana
sobota, 18 septembra, 2021

Poglejte, kako v Kamniku politično kadruje LMŠ

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik je tik pred Dnevi narodnih noš ostal brez direktorice Božene Peterlin, ki je odstopila, člani sveta zavoda pa na seji za novo direktorico niso podprli oz. potrdili nobene izmed kandidatk, ki sta se prijavili na razpis in izpolnjevali vse njegove pogoje. Člani svet zavoda, ki so večinoma člani LMŠ, so raje rajši podprli svojega kandidata.

Osebna predstavitev obeh vabljenih kandidatk pa je zaradi vedenja posameznih članov sveta zavoda na trenutke bolj spominjala na neokusno in omalovažujoče zaslišanje oz. destruktivno farso z že v naprej določenim razpletom.

Kot še pišejo na Kamnik.info, so člani Sveta sejo tudi poskusili celo zapreti za javnost. Pri destruktivnem zasliševanju kandidatk se je še posebej »izkazala« članica sveta Alenka Jevšnik, ki se je nedavno tega na listi Marjana Šarca neuspešno potegovala za mesto poslanke v Državnem zboru RS, nato pa so o kandidatkah glasovali – tajno, kot bi se sramovali stati za svojimi odločitvami. Kandidatki sta dobili po enega oziroma dva glasova.

Na Kamnik.info razkrivajo, da se pri sestavi Sveta zavoda ne da spregledati, da so kar trije člani (Alenka Jevšnik, Matic Podržaj in Jože Arko) sveta Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik neposredno povezani s samim vrhom stranke LMŠ, stranke nekdanjega kamniškega župana, zdaj pa predsednika vlade, katerega vpliv je na Občini Kamnik, ki jo je Marjan Šarec ob odhodu  v vodenje prepustil svojemu podžupanu in hkrati tudi podpredsedniku LMŠ-ja Igorju Žavbiju, še vedno prevladujoč.

Obe kandidatki so zavrnili očitno zato, tako Kamnik.info, ker so LMŠ-jevci nameravali favorizirati svojega kandidata za direktorja, dr. Tomaža Simentingerja, sicer vodje oddelka za kulturo ZTŠK, ki je bil v medijih, sprva  tudi na spletni strani LMŠ, v času volilne kampanje naveden kot kandidat za državnozborskega poslanca LMŠ, a pozneje kandidature sicer ni vložil.

Več o političnem kadrovanju Šarčeve LMŠ v Kamniku si preberite na naslednji POVEZAVI.

Zadnje novice

Sorodne vsebine