13 C
Ljubljana
nedelja, 26 septembra, 2021

Poglejte, kako od davkoplačevalcev financirana RTV Slovenija ustvarja predsodke in promovira nenaravne ter nezdrave oblike starševstva v gejevski skupnosti

Slovenska nacionalna televizija je v projektu Predsodki začela s promoviranjem vrednot LGBT skupnosti. V prvem prispevku so predstavili predavatelja na Fakulteti za matematiko in fiziko in koordinatorja za LGBT skupnost, Matjaža Kovalinko. V prispevku pa govoril o romantični zvezi s svojim partnerjem in svojo 11 letno hčerko Anjo. “Če kdo vpraša hčerko, kje je njena mamica, pojasnim, da ima še enega očka,” smehljaje odgovarja Matjaž Konvalinka.

 

Matjaž Konvalinka postaja prvi obraz LGBT skupnosti v Sloveniji. V projektu MMC RTV Slovenija Predsodki je predstavil svojo življenjsko zgodbo svoje gejevske zveze. Med drugim je povedal, da je s svojim partnerjem Danijelom Nurkovićem, v letu 2008, v Kaliforniji našel nadomestno mamo, ki jima rodila hčerko Ano. V nadaljevanju pa govori o romantičnem odraščanju in vzgoji svoje hčerke.  Poroko s svojim partnerjem pa v šali utemeljuje s tem, da ne bi živel v grehu.

Svoje prve vzgojiteljske vzgibe pa sta s svojim partnerjem izvajala na prvem rojenem otroku Konvalinkine sestre. “Res je bil strašno prisrčen dojenček in se je sčasoma zelo navezal na naju. Hotel je, da sva ves čas na obisku, imel naju je res rad. Zdaj je sicer že velik najstnik, ki se ne zmeni več za odrasle,” pove Konvalinka.

Konvalinki ni pomembno, ali ima otrok pravega očeto in mamo, temveč, da ima prave odrasle ob sebi
LGBT skupnost velikokrat igra na karto, da v vzgoji otroka ni pomembno, da ima odraščajoči otrok ob sebi očeta in mamo. Njihov glavni adut za posvojitve je besedna zveza “pravi odrasli”, ki otroku dajo pravo starševsko ljubezen. Podobnih misli je tudi Kovalinka. “Kar potrebuje otrok, je odrasel, ki zanj skrbi, ga ima rad, ga vzgaja, mu daje hrano, pozornost itn. Tu spol ni pomemben, pomembno je, da si kot odrasel otroku to sposoben dati. Rekel bi, da ne potrebuješ mame in očeta, potrebuješ odrasle, ki te imajo radi. “

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine