14.4 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Poglejte kako na POP TV ponovno zavajajo in blatijo SDS ter izvajajo kampanjo za svojo kandidatko Ireno Jovevo

Spet smo v kampanji in spet imajo odgovorni na POP TV nalogo, da z lažmi oblatijo SDS in njene kandidate. V vsaki kampanji si izmislijo novo temo – ali je to Patria, posojilo, ali pa izmišljeno preverjanje “dejstev”.

Včeraj so tako “raziskovalni novinarji” 24ur.com, preverjali “dejstva” na primeru januarskega!! tvita nosilca skupne liste SDS in SLS. V tvitu dr. Zver opozarja na pravkar sprejeto novo direktivo (https://twitter.com/MilanZver/status/1085862279818563584) s katero bo možna pridobitev nujnega kratkoročnega potovalnega dokumenta na veleposlaništvu katerekoli države članice vsem tistim, ki so izgubili potni list v tuji državi, kjer ni slovenskega veleposlaništva.

Zapisan tvit v celoti drži, a amaterskih novinarjev na 24ur.com to ni ustavilo pri njihovi nameri blatenja dr. Milana Zvera in stranke SDS. V naslov novice so lažno napisali, da “se Milan Zver hvali z “novostjo”, ki v resnici obstaja že več kot dvajset let”. To njihovo lažnivo novico so, kljub številnim demantijem na omrežju Twitter obdržali kot glavno izpostavljeno novico do večera – kar 7 ur! Naj na tem mestu dodamo, da se v preteklih petih letih mandata evropski poslanec dr. Milan Zver s svojimi velikimi dosežki v Evropskem parlamentu – kot je npr. poimenovanje dvorane v EP po očetu slovenske državnosti dr. Pučniku, ali trikratnemu povečanju sredstev za enega najboljših programov EU, Erasmus+, niti enkrat ni znašel med izpostavljenimi članki. Tokrat pa je bil te “časti” deležen kar cel dan. Seveda zato, ker mu osrednji mediji, ki jih upravljajo strici iz ozadja želijo škodovati.

Njihovo škodoželjnost je s 5 minutnim brskanjem po spletu zelo enostavno dokazati. Prvič, dr. Zver nikjer v zapisu ne hvali sebe – to tudi ni v njegovi navadi, ampak hvali Evropski parlament. Drugič, zapis je v celoti pravilen. Govori o novi direktivi, ki bo z dodatnimi pravili in zagotovili dejansko poskrbela za to, da bo ta začasni dokument možno prejeti na vseh veleposlaništvih. V memorandumu Direktive Sveta namreč med drugim piše: Nekatere države članice zaradi pomislekov glede njenih varnostnih značilnosti ne uporabljajo več enotne oblike potne listine za vrnitev EU. Nova direktiva pa bo z novimi pravili in zagotovili s povečanjem varnosti potnih listin za vrnitev v EU dejansko prisilila vsa veleposlaništva v izdajo teh dokumentov. (http://www.europarl.europa.eu/doceo/document/A-8-2018-0433_SL.html)

Še enkrat več se je izkazalo kako lažnivi so naši dominantni mediji. Očitno skupni listi SDS in SLS z nosilcem te liste dr. Milanom Zverom kaže predobro, skupni kandidatki POP TV in LMŠ, pa izredno slabo, da morajo neupravičeno blatiti konkurente z lažnimi očitki.

https://twitter.com/tolemamo/status/1122571066923212800

Ob tem velja poudariti, da so na “napako” novinarjev uporabniki twitterja opozorili tudi urednico Dejstev, Alenko Marovt, ki pa je resnica ne briga prav dosti. Žan Mahnič je njeno ravnanje zelo dobro povzel z zapisom na omrežju twitter: Edino #Dejstvo pri #Dejstva je, da je @alenkamarovt pred vsakimi volitvami plačana za diskreditacijo @strankaSDS in propagiranje levice. Če to slučajno ne drži, pa lahko dokaže s tem, da objavi #Dejstvo, da njena kolegica @IJoveva nima pojma o pojmu. (https://twitter.com/ZanMahnic/status/1123260871273263105?

Dodatno je uporabnik omrežja twitter Peter Šuhel lažno novico Dejstev demantiral kar s člankom Evropske ljudske stranke:

https://twitter.com/PeterSuhel/status/1123196371861934080

Je pa zanimivo, da dominantni mediji glede SDS v tokratni kampanji očitno ne uspejo najti kakšne “boljše afere” in se morajo zato ubadati s 4 mesecev starim tvitom, ki opozarja na dobrobiti, ki jih EU ponuja svojim državljanom.

Zadnje novice

Sorodne vsebine