26.1 C
Ljubljana
sreda, 23 junija, 2021

Poglejte, kaj Šarec pisari na uradnem twitter profilu vlade: “Govoriti o tem, da mejne kontrole druge države izvajajo zato, ker mi nismo uspešni pri varovanju mej, je demagoško. Ne ponižujte Slovenije.”

Predsednik vlade Marjan Šarec se je v nedeljo mudil ob slovenski južni meji, svoje vtise pa je nato v ponedeljek delil tudi s poslanci v DZ. Uradni Twitter profil Vlade Republike Slovenije je Šarčeve nebuloze nemudoma predstavil tudi na socialnem omrežju.

 

“Včeraj sem obiskal obmejne občine in se sam prepričal, da policija izvaja vse ukrepe, da bi preprečila nezakonite prehode meje,” je v okviru odgovorov na poslanska vprašanja po poročanju uradnega Twitter profila Vlade RS povedal premier Marjan Šarec.

Šarec je priznal, da je policija v obdobju od 1. januarja 2019 do 30. junija 2019 obravnavala 5.345 nezakonitih prehodov državne meje. “Tveganje s področja ilegalnih migracij je povečano in tega nihče ne zanika.”

Govorjenje o migrantskem žepu spominja na propagando
A tu se je tudi končalo. Naprej je namreč Šarec vztrajal, da govorjenje o migrantskem žepu “spominja na propagando”, in povedal, da se mešane patrulje z Avstrijo, Italijo in Madžarsko organizira, “ko gre za kak varnostni pojav večjih, čezmejnih razsežnosti”.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine