26.3 C
Ljubljana
torek, 15 junija, 2021

Podpora slovenske tranzicijske levice iranskim teroristom ima svoje razloge – skrivajo se v pranju iranskega denarja v NLB!

»SDS obsoja nerazumno podporo levih političnih sil iranskemu režimu, izraža podporo ZDA in terja poročilo vlade o preiskavi milijardnega pranja denarja za Iran preko državne NLB v času vlade Socialnih demokratov,« je v svojem sporočilu za javnost zapisala SDS.

 

Ob današnjem povračilnem napadu Irana na ameriška oporišča v Iraku so slovenski mainstream mediji še zaostrili svojo ostrino do ZDA in še glasneje podpirajo iranski režim, kar ima tudi svoje razloge. Skrivajo pa se v pranju iranskega denarja v NLB, kar je nedvomno povezano tudi s financiranjem terorističnih dejanj, ki jih je podpiral Iran. Kar pomeni, da je vladajoča slovenska politika vpletena v to nedvomno umazano početje iranskega režima.

Sedanja eskalacija na Bližnjem vzhodu se je konec 2019 pričela z nasilnim zatrtjem protirežimskih protestov v Iranu ter napadom proiranskih celic na ambasado ZDA v Iraku. Kot je znano, je bila likvidacija organizatorja iranskega terorja Soleimanija s strani ZDA reakcija na omenjene in druge dogodke v regiji. »V SDS podpiramo odločen odziv ZDA na provokacije ekstremističnega režima ajatol in obžalujemo, da se preiskava pristojnih slovenskih organov o odgovornosti za pranju milijarde evrov za iranski režim v NLB v letih 2009 in 2010 ne premakne nikamor,« je sporočila največja slovenska opozicijska stranka.

Preiskava Logarjeve parlamentarne komisije, ki jo je Državni zbor sprejel soglasno, je namreč pokazala, da je iranski režim v času trojnih mednarodnih sankcij ob vednosti ključnih ljudi slovenske leve politike preko državne NLB financiral tako svojo obveščevalno agenturo in teroristično mrežo kot tudi nakup sestavnih delov za izdelavo orožij za množično uničevanje, opozarjajo v SDS. Nenavadna naklonjenost iranskemu režimu, ki v zadnjih dneh odseva iz sporočil nekaterih vladnih strank, uradnih predstavnikov slovenske vlade in večinskih medijev, v katerih generala Soleimanija, odgovornega med drugim tudi za nedavne brutalne poboje preko tri tisoč iranskih prodemokratičnih protestnikov, imenujejo celo mučenik,  pa vzbuja utemeljen sum, da so milijonske provizije od zločinskega pranja denarja v NLB končale na številnih mestih vplivanja v Sloveniji.

»SDS zato najodločneje zahteva, da vlada RS nemudoma predstavi v DZ poročilo o dosedanjih ugotovitvah policijske preiskave o odgovornosti za daleč največje kriminalno dejanje v zgodovini samostojne Slovenije, ki je imelo očitno daljnosežne mednarodne in notranje varnostne ter politične posledice,« je še zapisano v sporočilu za javnost.

Zadnje novice

Sorodne vsebine