-1.4 C
Ljubljana
sreda, 1 februarja, 2023

Podpora Anžetu Logarju je zelo narasla

Po javnomnenjski raziskavi agencije Ninamedia je predsedniški kandidat Anže Logar prehitel Natašo Pirc Musar. Podpora Logarju se je v primerjavi z zadnjo anketo Ninamedie pred enim mesecem povzpela z 28,2 na 30,2 odstotka, Pirc Musarjevi pa je podpora s 30,1 padla na 27,5 odstotkov. Nekateri ocenjujejo, naj bi morala Pirc Musarjeva biti v kazenskem postopku, saj je za pravno svetovanje zaračunavala tudi Rdečemu križu.

V drugi meritvi javnega mnenja pred predsedniškimi volitvami je v raziskavi javnega mnenja prevzel vodstvo poslanec SDS Anže Logar pred odvetnico Natašo Pirc Musar in podpredsednico Gibanja Svoboda Marto Kos, ki ji je podpora prav tako padla, in sicer z 19,4 na 16,3 odstotka. Na četrtem mestu je diplomat Ivo Vajgl. V drugem krogu bi zmagala Pirc Musarjeva, poroča Dnevnik, razlika med njima pa se je zmanjšala z 9,9 na 7 odstotnih točk. Če bi se v drugi krog namesto Pirc Musarjeve uvrstila Kosova, bi na volitvah po vsej verjetnosti zmagal Logar – anketa kaže tesno razliko.

Vajglu na četrtem mestu sledi kočevski župan Vladimir Prebilič (4,5 odstotka), za njim pa sta se uvrstila ustanovitelj Društva Viljem Julijan Gregor Bezenšek (1 odstotek) in filozofinja Nina Krajnik (0,6 odstotka). Dnevnik še ocenjuje, da bi vstop Iva Vajgla v kampanjo najbrž povzročil dodatno drobljenje glasov na strani volilcev, ki so zunaj dosega SDS. Predvolilne dejavnosti se pričnejo 22. avgusta, med drugim tudi vlaganje kandidatur.

“Afera na dveh nogah”

Pirc Musarjeva je bila pred leti tudi predsednica Rdečega križa Slovenije, leta 2016 pa je podala odstopno izjavo. Rdeči križ je sicer ostal še naprej “rdeč”, novi predsednik je takrat postal Dušan Keber. Nekateri mediji pa te dni poročajo, da bi Pirc Musarjeva morala biti v kazenskem postopku – v imenu svojega zasebnega zavoda Info Hiša naj bi namreč Rdečemu križu Slovenije izstavila fiktivni račun za pravno svetovanje. Že pred meseci pa smo povzeli informacije Požareporta, da iz ljubljanskega vrtca Najdihojca naprošajo starše, naj donirajo denar za igrače, hkrati pa odvetnici Nataši Pirc Musar plačujejo 200 evrov na uro. Njeno ravnanje se nikakor ne ujema z njenimi besedami, češ da naj bi bila kot predsednica moralna avtoriteta.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine