14.3 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

NASA nad levico in vernike globalnega segrevanja: Na podnebne spremembe vpliva sonce in ne človek s porabo fosilnih goriv!

NASA je po mnogih letih ignoriranja lažnih trditev levice o globalnem segrevanju vendarle priznala, da so podnebne spremembe posledica sprememb v naši sončni orbiti in ne uporabe fosilnih goriv.

 

Pod Barackom Obamo je NASA dejansko porabila svoj denar za ohranjanje mita o globalnem segrevanju, čeprav od leta 2005 ni bilo nobenega segrevanja.

Preprosta resnica je, da je naša orbita okoli sonca v najboljšem primeru nestalna, in nas včasih postavlja bližje soncu, kot v drugih obdobjih. Zato planeti, kot je Mars, kažejo posledice globalnega segrevanja, kljub temu, da tam ni fosilnih goriv, ki bi izgorevala.

Iz naravnih novic”Tudi največjega odstopanja Zemljine orbite – 0,07 – ni mogoče prikazati pri tej ločljivosti spletne strani,” ugotavlja radio oddaja Hal Turner. “Kljub temu je Zemlja pri trenutnem odstopanju 0,17 za približno 5 milijonov kilometrov bližje Soncu v periheliju kot pri apheliju.”

Za več povezanih novic o podnebnih spremembah in globalnem segrevanju z neodvisnega vidika, ki ni ustanovljen, ne pozabite preveriti ClimateScienceNews.com. Največji dejavnik, ki vpliva na podnebje Zemlje, je namreč – sonce.

Kar zadeva zemeljsko poševnost ali njeno spremembo v osnem nagibu, spodaj dve sliki (Robert Simmon, NASA GSFC) prikazujeta stopnjo premikanja zemlje tako na svoji osi kot na vrtilni usmeritvi.

Pri višjih nagibih so letni časi zemlje precej bolj ekstremni, pri nižjih nagibih pa precej bolj blagi.

Podobna situacija je tudi pri rotaciji osi Zemlje, ki glede na to, katera polobla je usmerjena na sonce med perihelijem, lahko močno vpliva na sezonske skrajnosti med obema poloblama.

Na podlagi teh različnih spremenljivk so razvili celovit matematični model, ki lahko izračuna površinske temperature na Zemlji za nazaj, in sklep je preprost: podnebje Zemlje se je vedno spreminjalo in to ne zaradi človeške krivde.

Ko je bil model predstavljen, je bil skoraj pol stoletja prezrt. Nato je raziskava, objavljena leta 1976 v reviji Science, potrdila, da je ta teorija pravzaprav natančna in da ustreza različnim obdobjem podnebnih sprememb, ki so se dogajala skozi zgodovino.

Več preberite na POVEZAVI.

Zadnje novice

Sorodne vsebine