20.4 C
Ljubljana
sreda, 24 julija, 2024

Podnebni katastrofiki in Gretini sledilci šokirani: Švica bo prepovedala uporabo električnih avtomobilov, če bo prišlo do pomanjkanja električne energije

Piše: Kavarna Hayek

Lastniki Tesla, Volt in drugih električnih avtomobilov v Švici se lahko kmalu znajdejo na avtobusih in vlakih, ker svojih »zelenih avtomobilov« ne bodo smeli več uporabljati. Tamkajšnja vlada namreč razmišlja, da bo prepovedala uporabo električnih vozil, če bo prišlo do pomanjkanja elektrike. Leto 2022 bo torej za podnebne alarmiste in katastrofike še slabše, kot je sprva kazalo.

Švica je postala in ostala bogata država zaradi racionalnega obnašanja in ker ni oponašala slabih praks preostalega sveta. V tej državi se oblast boji ljudstva, zato tamkajšnje vitke vlade, ki potrošijo enega najmanjših delov BDP za javne in državne storitve in delovanje, zelo previdno sprejemajo zakonodajo, predvsem pa upoštevajo rezultate številnih referendumov. Medtem ko se vsa Evropa boji muslimanov in islama, so Švicarji na referendumu podprli prepoved gradnje minaretov, kajti muslimanska arhitektura že ne bo kazila alpske podobe majhne države. Državljani lahko glasujejo tudi o davkih in drugih zadevah, ki zadevajo njihovo denarnico, kar je v marsikateri drugi državi nemogoče, saj je o javnih financah prepovedano glasovanje. Predvsem Švicarji niso nagnjeni k norostim (čeprav se jim vse težje izogibajo) in imajo poseben občutek, kaj je prav in kaj ni. Tako zdaj razmišljajo, da bi zaradi pomanjkanja električne energije, s čimer se soočajo tudi oni, delno prepovedali uporabo električnih avtomobilov.

Energetske razmere v Švici so skrb vzbujajoče, poroča časnik 20 Minuten. Vlada je pripravila vrste ukrepov in začasnih prepovedi: od največje dovoljene hitrosti na avtocesti do 100 kilometrov na uro prek skrajšanja delovnega časa za eno uro na dan do prepovedi reklamnih zaslonov na izložbah. V to je vključena tudi prepoved uporabe električnih avtomobilov za »nebistvene namene«.

»Zasebna uporaba električnih avtomobilov …..

Nadaljevanje si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine