10.8 C
Ljubljana
petek, 7 oktobra, 2022

Podjetnik podkuril Luki Mescu in Šarčevi rdeči falangi: Ne znate prižgati niti pralnega stroja, ne ločite Mesca od Venere, pa bi pametovali o podjetništvu in obdavčevali. Imejte jajca in tvegajte ustanoviti podjetje!

»Če boste po prvih 5 letih preživeli in ne boste propadli (v svojih prvih 5 letih delovanja propade 90% podjetij) in boste začeli ustvarjati dobiček, začnite zaposlovati. Ker ste socialno čuteči, boste seveda poleg strahotno velikih davkov in dajatev, z veseljem dajali vsaj 1.900 EUR neto plače mladim “strokovnjakom”, saj ste podjetje navsezadnje ustanovili samo in zgolj zato,da boste dajali super plačo mladim diplomantom, ki nimajo jajc, da bi tvegali vse kar imajo ter ustanovili svoje podjetjece,« je zapisal podjetnik na družbenem omrežju Facebook.

Kot odziv na levičarske zahteve Šarčeve koalicije po povišanju davkov in napadih Luke Mesca in Mihe Kordiša na podjetnike se na družbenih omrežjih pojavlja vse več zapisov podjetnikov, ki pozivajo Marjana Šarca, Dejana Židana, Miro Cerarja, Alenko Bratušek, Karla Erjavca in Luko Mesca, naj se sami preizkusijo v poslu.

Po nedeljski objavi (TUKAJ) lastnika in direktorja enega od podjetij, objavljamo nov (nelektoriran) zapis.

“Vsem, ki radi jamrate,kako vas delodajalec izkorišča za borno plačo, svetujem naslednje: 
Če ste res tako strašno sposobni, da si po vašem mnenju zaslužitevisoko (direktorsko) plačo, potem to pokažite. Odprite svoje podjetje. Saj ste strokovnjaki, mar ne? Sposodite si nekaj 10.000 EUR za zagon poslovanja, prvih nekaj let delajte 14 ur na dan, 7 dni na teden. 
Prvi dve leti (ali več) boste najverjetneje ustvarjali minus, ki ga boste krili iz svojega žepa ali pa s posojili. Če boste po prvih 5 letih preživeli in ne boste propadli (v svojih prvih 5 letih delovanja propade 90% podjetij) in boste začeli ustvarjati dobiček, začnite zaposlovati. Ker ste socialno čuteči, boste seveda poleg strahotno velikih davkov in dajatev, z veseljem dajali vsaj 1.900 EUR neto plače mladim “strokovnjakom”, saj ste podjetje navsezadnje ustanovili samo in zgolj zato,da boste dajali super plačo mladim diplomantom, ki nimajo jajc, da bi tvegali vse kar imajo ter ustanovili svoje podjetjece.
Tvegali tudi svoje udobje in varnost. Nekaj let delali 12 ur dnevno, nikoli šli na morje, nikoli v posteljo pred polnočjo. Morda parkrat celo propadli. Trpeli, ko stvari na začetku ne gredo, ko dobivaš v glavnem NE-je in delaš minus (s svojim denarjem). Ob zgrešenem šolstvu, ki vedno znova in znova bruha takšne, ki jamrajo na FB, twiterju in ob pijački s prijatelji in novim iPhončkom na mizici ter šimfajo groznega delodajalca, ki mu plača le 900 EUR za delo, za katerega v vrsti čaka vsaj 200 drugih podobnih falirancev, ki mislijo da so ultra sposobni, unikatni in študirani že, če na nebu ločijo Mesec od Venere; v resnici pa največkrat ne znajo niti vžgati pralnega stroja, ampak jim mora perilo prati mama…”

Celoten zapis si lahko ogledate TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine