26.1 C
Ljubljana
sreda, 19 junija, 2024

Podjetnik Ivo Boscarol bo gasilcem nakazal toliko, kot jim bo namenila vlada RS

Piše: C. R.

Vlada je včeraj sprejela sklep, da bodo vsi, ki sodelujejo pri gašenju požara na Krasu, prejeli nadomestilo. Za gašenje do osem ur na dan bodo prejeli 63 evrov, za več kot osem ur pa 94,5o evra.

Podjetnik Ivo Boscarol pa je v sinočnji oddaji 24ur povedal, da bo za gasilce na terenu na Krasu doniral toliko, kot jim bo namenila vlada. Kar pomeni, da bo še vsakemu dodatno dal po 63 evrov ali 94,50 evra.

Zdaj javnost pričakuje, da se bo oglasil še Robert Golob, predsednik vlade, ki je letos napovedal, da bo nagrado, ki jo bo prejel za vodenje GEN-I v letu 2021, v celoti namenil eni od nevladnih organizacij. Po neuradnih podatkih (poslovno poročilo javno še ni objavljeno) bo ali pa je že za 10 mesecev vodenja GEN-I prejel 1,9 milijona evrov. Zdaj se pričakuje, da bo svojo obljubo izpolnil in denar doniral gasilcem.

Nadalje je vlada pred dnevi sporočila, da nameravajo iz evropskih sredstev za nevladne organizacije preusmeriti pol milijona evrov. Javnost tudi v tem primeru pričakuje, da bodo ta denar preusmerili neposredno h gasilcem.

Tudi gasilci spadajo med nevladne organizacije, res pa je, da ne med tiste, ki delujejo na Metelkovi 6 v Ljubljani. Kakorkoli. Javnost zdaj čaka na donacijo Roberta Goloba (po vzoru Iva Boscarola) in vladno preusmeritev pol milijona evrov  evropskih sredstev neposredno h gasilcem.

Vir: Moja Dolenjska

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine