6.6 C
Ljubljana
sobota, 24 februarja, 2024

Poden novinarstva: pisunka Carlova se skupaj s skrajnežem Savičem norčuje iz ugrabitve 79-letnega Belokranjca in lažno trdi, kako naj bi ta kot državljan XY le odigral vlogo po osnovnošolskem scenariju

Novinarka RTV Eugenija Carl se je drznila preko družabnega omrežja Facebook norčevati iz nesreče 79-letnega Belokranjca, ki so ga ugrabili in zvezali nezakoniti migranti. Na družabnem omrežju Facebook je namreč zapisala: “Meni ta zgodba o ugrabitvi niti pod razno ne drži vode.” Daleč od tega, da se je ustavila le pri tem, saj ga je žaljivo označila za državljana XY. To je torej “profesionalno novinarstvo”, ki sedaj še bolj razgalja dno novinarskega ceha in še bolj potrjuje teorije o družbenopolitičnih propagandistih – presstitutkah. Njeni teoriji zarote se je pridružil tudi levičarski radikalec Domen Savič.

 

Pod objavo, kjer se je razvila debata, je Carlova zapisala, da po njenem mnenju ni nobene logike, da bi “trije mulci ugrabili enega XY belokranjskega noniča”, če so hoteli samo avto in čim prej do meje. V nadaljevanju je še zapisala: “Potem, za tako starega človeka bi bila to izjemno travmatična izkušnja, zagotovo ne bi par ur po dogodku naokoli dajal intervjuje medijem, dalje, povsem hladna in neprizadeta izjava hčerke …” Po njeno se je scenarija nekdo lotil povsem po osnovnošolsko.

Poleg tega je Carlova v komentarjih zapisala: Kot da je težko dati trem prebežnikom dva solda ali jim kaj obljubiti, da nekaj izpeljejo … pol jih pa zafrknit … in potem beseda proti besedi. Nekdo v SLO pač ni filmski režiser Martin Scorsese.” Ko je ena izmed njenih somišljenic komentirala, da lahko migrant, če želi odtujiti avto, lastnika preprosto zaklene v klet in zbeži, ne pa da ga ugrabi, Carlova ni mogla iz svoje kože, da ne bi ob tem namignila, da je do ugrabitve prišlo zaradi prihajajočih evropskih volitev. “Ker migrant ve, da so volitve. Obvladajo pač,” je zapisala posmehljivo in v svojem stilu nadaljevala: Znano je, da lepilni trak prave širine za lepljenje ust migranti nosijo v nahrbtnikih. Al je tam med trtami kakšna Tedi štacuna?”

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine