3.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 29 novembra, 2021

Po zgledu »hlodovske revolucije« leta 1990 v Kninu: Borisu Tomašiču kar na avto prilepili sporočilo, naj se Nova24tv »spoka« iz soseske

Piše: G. B.

»SDS, sit sem vašega nadlegovanja! Nova24tv, sit sem vašega prostaštva! V naši soseski ste nezaželeni.« To je sporočilo, ki ga je danes zjutraj programski direktor Nova24tv Boris Tomašič našel na svojem avtu.

Šlo je za sporočilo, natiskano na papir formata A4, verjetno tudi z namenom, da bi bilo nemogoče odkriti sicer anonimnega pošiljatelja, ki ni imel jajc, da bi se podpisal in se soočil s problemom. Je pa očitno dobro vedel, katero vozilo pripada Tomašiču. Vsekakor pa bo več o tem povedano v današnji večerni oddaji »Kdo vam laže«.

Je pa takšen način sporočanja v veliki meri posledica histerije mainstream medijev, ki že vnaprej opravičujejo morebitna nasilna dejanja, ki bi lahko sledila. To se je navsezadnje pokazalo že lani jeseni, ko je razvpiti Anis Ličina dobil celo priložnost, da je na TV ekranu vnaprej opravičeval nasilje nad novinarji, medtem ko je na demonstracijah 5. novembra lani eden od fotografov huje poškodovan.

Ob tem naj spomnimo še enkrat, kako je prišlo leta 1991 do vojne na Hrvaškem. Že spomladi 1990 je na območju Knina prišlo do medijske kampanje in grupiranja upornih Srbov, histerija pa je kmalu prešla v nasilje nad ljudmi, ki niso spadali v njihov krog – tudi v bombne napade na lokale in trgovine »ne-naših«. Tudi njim so na ta način sporočali, da so nezaželeni v soseski, potem ko se niso držali »pisnih navodil«, naj odidejo iz kraja. To je bila t. i. hlodovska revolucija, ki je služila kot uvod v kasnejšo agresijo JLA na Hrvaško.

Sicer pa, tudi SD je nedavno sporočila, da na njenih tiskovnih konferencah Nova24tv ni zaželena. Očitno gre za isti diskurz…

Zadnje novice

Sorodne vsebine