13.1 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Po Velenju se govori: Pokojni župan Kontič iz vrst SD za zdravljenje v tujini porabil milijon evrov

Po Velenju se govori, da naj bi pokojni župan občine Velenje Bojan Kontič za zdravljenje hude bolezni na tujih klinikah porabil kar milijon evrov. Poleg Kontiča so se na najboljših klinikah v tujini zdravili tudi Milan Kučan in nekdanji predsednik države Danilo Türk, sicer levičarji, ki se zavzemajo za javno zdravstvo.

V zelo kratkem času je neozdravljiva bolezen, rak trebušne slinavke, pokopala dva vplivna predstavnika stranke Socialnih demokratov – vplivneža starejše generacije, tako imenovanih “old boysev” Janeza Kocijančiča in predstavnika šaleškega lobija Bojana Kontiča. Toda, če se je Kocijančič po pripovedovanju virov ob diagnozi sprijaznil, da se ne bo zdravil, saj bi si tako le podaljšal nekaj mesecev življenja, pa je bilo pri Kontiču drugače.

Kot smo izvedeli, se v krogih okoli nekdanjega župana Kontiča govori, da je ta imel močno voljo do življenja, saj se je ta zdravil na najboljših klinikah v tujini, šlo naj bi za Švico. Toda nadstandardno zdravljenje v zdravstvenih ustanovah v tujini zavarovanje ne krije in stane ogromno denarja, ki si ga povprečen državljan ne more privoščiti.

Toda za dolgoletnega politika iz vrst SD to očitno ni predstavljalo problema. Izvedeli smo namreč, da naj bi nekdanji poslanec in dolgoletni župan “Titovega” Velenja porabil okoli milijon evrov denarja za zdravljenje težke bolezni. Mimogrede, Kontič je veljal za enega najvplivnejših lobistov pri projektu TEŠ6 in je bil v državnem zboru tudi glavni protagonist tega najdražjega in najbolj spornega državnega projekta v zgodovini samostojne Slovenije.

Poleg Kontiča so se na najboljših klinikah v tujini zdravili tudi Milan Kučan in nekdanji predsednik države Danilo Türk, sicer levičarji, ki se zavzemajo za javno zdravstvo. Toda praksa kaže, ko pride do zdravstvenih zapletov, ti raje posežejo po učinkovitejšem zasebnem zdravstvu, “rajo” pa prepuščajo umirati v čakalnih vrstah neučinkovitega slovenskega zdravstvenega sistema.

Sara Kovač/Nova24TV

Prikaz nasprotnih dejstev:

Spoštovana urednika medijev Demokracija in Nova24TV,

v prispevku z naslovom »Po Velenju se govori: Pokojni župan Kontič iz vrst SD za zdravljenje v tujini porabil milijon evrov« novinarke Sare Kovač navajate neresnice in laži. Navajate, da se je Bojan Kontič zdravil na klinikah v Švici in da je za zdravljenje porabil kar milijon evrov. Ta navedba ne drži!

Pokojni župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič se ni zdravil v tujini, ampak doma in v Bolnišnici Slovenj Gradec. Vaše navedbe so neresnične in napačne. Vsak verodostojen medij bi tovrstno informacijo pred objavo preveril. Obsojamo tovrstna dejanja, saj ne temeljijo na odgovornem in strokovnem novinarskem delu in ne upoštevajo etičnih in moralnih načel.

 

Predlagamo, da objavite popravek članka, v katerem ste objavili napačne informacije. Popravek naj bo objavljen v skladu s četrtim odstavkom 27. člena Zakona o medijih.

Za vsa dodatna pojasnila smo vam na voljo!

 

Hvala za razumevanje in prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Zadnje novice

Sorodne vsebine