17.7 C
Ljubljana
sreda, 4 avgusta, 2021

Po srhljivi ugrabitvi domačina Belokranjci intenzivno v samoobrambo pred migranti! V soboto v Črnomlju najprej velik protimigrantski protest z naslovom – DOVOLJ JE!

Po srhljivki Mirka Moravca (TUKAJ), ki so ga včeraj ugrabili ilegalni migranti (25-letni Maročan, dva 18-letna Alžirca, četrtega ugrabitelja še iščejo), so Belokranjci začeli z intenzivnimi pripravami na samoobrambo pred vse bolj nasilnimi migranti. Domačini menijo, da vlada s policijo ne naredi dovolj, da zavaruje življenja in premoženje ljudi ob slovensko-hrvaški meji.

Policija je danes na novinarski konferenci potrdila, da so Moravca ugrabili ilegalni migranti: 25-letni Maročan in dva 18-letna Alžirca. Četrtega še iščejo (več TUKAJ).

Odziv na vse bolj nasilne in predrzne ilegalne migrante, ki nezakonito prestopajo hrvaško-slovensko mejo ter ogrožajo življenja in premoženje domačinov, je bil na družbenih omrežjih eksploziven in silovit (več TUKAJ). Zato so Belokranjci začeli z intenzivnimi pripravami na samoobrambo, v okviru tega Civilna iniciativa proti migrantskemu centru v Beli krajini v soboto, 11. maja, organizira velik protestni shod v Črnomlju z naslovom DOVOLJ JE!

To bo protest, na katerem bodo vlado in z njo policijo zadnjič opozorili, da je njihova dolžnost varovati mejo in zagotoviti varnost občanov.

Protest bo v soboto, 11. maja, ob 17. uri na parkirišču pred gradom v Črnomlju.

Zgodbo o ugrabljenem Mirku Moravcu si lahko preberete TUKAJ.

Na Hrvaškem, v Gorskem kotarju, domačini proti migrantom že organizirajo vaške straže (TUKAJ).

Zadnje novice

Sorodne vsebine