21.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 20 maja, 2024

(FOTO) Po Šiškovi vardi se na Gorenjskem uri Kranjska vahta!

Potem ko so Slovenijo preplavile novice o obstoju in postroju Štajerske varde pod vodstvom Andreja Šiška, je sedaj na spletu dostopna tudi gorenjska različica – Kranjska vahta, poroča spletna stran Insajder.

Na družbenem omrežju Facebook je več fotografij okoli deset oseb (TUKAJ), ki so uniformirane in vse oborožene ter med urjenjem. V primerjavi z objavljenimi posnetki in fotografijami Štajerske varde gre tu za bolj očitno vojaško urjenje, a v nasprotju s Štajerci tu osebe niso enotno „uniformirane“ (iste majice).

(Slika: Facebook)

Prav tako se ne ve, ali so prikazane jurišne puške prave ali kot v primeru Štajerske varde – airsoft replike. Posledično tudi ne vemo, ali so to dejansko fotografije „prave“ vahte ali samo uporabljene fotografije kakih airsoft navdušencev z namenom provociranja, kot je objavo fotografij Štajerske varde označil Šiško, še poroča Insajder.

Kranjska policija je sporočila, da je tekom dneva dobila sporočilo, da je informacija o ustavnovitvi Kranjske vahte “medijski eksperiment”. Kljub temu pa pravijo, da zadevo jemljejo resno in zato preiskujejo vse okoliščine.

(Slika: Facebook)

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine