30.2 C
Ljubljana
sreda, 17 julija, 2024

Po odmevnem shodu upokojencev se nadaljujejo napadi na Ruparja: doživel je že štiri v dveh mesecih

Piše: Andrej Žitnik (Nova24TV.si)

Tip je vpil name, ubil da me bo, ko sem se mu približal, je naredil gesto, kot da bi potegnil pištolo. Ko sem ga odrinil je vpil :snemaj, snemaj, rekel je da me bo.. Poklical sem policijo in prijavil…” Tako je vodja upokojenskega gibanja opisal incident, v katerem ga obtožujejo napada na “gorenjskega podjetnika.” 

Po izjemno odmevnem sredinem shodu upokojencev, ko so ti znova napolnili center Ljubljane, se nadaljujejo tudi napadi na voditelja, Pavla Ruparja. Sprva s pomočjo inscesniranih napadov na novinarje, ko naj bi ostareli upokojenci napadli RTV novinarko, brez da bi postregli z dokazi, prav tako policija napada ni potrdila. Danes so šli še dlje.

Večer poroča o napadu Ruparja na gorenjskega podjetnika v Tržiču. V nedeljo zvečer naj bi nenapovedano prišel na zasebno zemljišče, ki je v lasti gorenjskega podjetnika, ki se ukvarja s prevozništvom, ko je med moškima prišlo do spora. Objavili so tudi videoposnetek, ki naj bi prikazoval, kako Rupar v okolici Tržiča grozi moškemu. “Tole je bil zadnji vikend, da sem poslušal,” je vodja upokojenskega gibanja dejal podjetniku, ko sta se gledala iz oči v oči, pa naj bi mu Rupar še zagrozil, da ga bo ustrelil. Dogodek je tudi prijavil policiji.

To je že četrti napad na Ruparja v dveh mesecih
Zadeva je takšna, da je prijavo na policijo podal tudi Pavle Rupar. Dogodek je opisal kot provokacijo, kot del igre vladajoče levice, s katero želijo sprožiti reakcijo, ki si jo želijo. Rupar je dejal, da je tip začel nanj kričati, da ga bo ubil, ko se mu je približal pa je naredil gesto, “kot da bi potegnil pištolo.” Ko ga je Rupar odrinil, je gorenjski avtoprevoznik zavpil: “Snemaj, snemaj, rekel je, da me bo …

Po incidentu je nekdanji tržiški župan poklical policijo in dogodek prijavil. Sprva naj bi se policisti le smejali, po drugem klicu pa so le prišli. Kot je dejal Rupar, je njihov namen načrtno snemati, objaviti in medijsko umoriti. Nato je objavil še škandalozen podatek, da je to bil že četrti napad nanj v dveh mesecih.

Pavle Rupar je napad gorenjskega avtoprevoznika prijavil policiji.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine