11.8 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

Pismo Pahorju, Židanu in Šarcu: Igranje trubačev na predvečer državnega praznika in za Božič v centru Ljubljane je bilo za mene ponižanje. Če je dovoljenje srbskim trubačem bilo izdano, ste sokrivi izdaje.

Gospod Primož (polno ime hranimo v uredništvu) je pisal predsednikom države, vlade, državnega zbora in državnega sveta ter predsednikom parlamentarnih strank.

Gospoda Primoža je zmotilo, da so na Tromostovju v Ljubljani za Božič in na predvečer slovenskega praznika samostojnosti in enotnosti igrali srbski trubači. Počutil se je ponižanega.

Pismo objavljamo v celoti:

»Spoštovani predsednik države g. Borut Pahor, predsednik vlade g. Marjan Šarec in ostali voljeni predstavniki ljudstva.

V sredo 25.12. na predvečer največjega slovenskega praznika »Dan samostojnosti in enotnosti« in na Božični dan smo šli z družino v center Ljubljane pogledat lučke in praznično vzdušje v našem glavnem mestu.

Vzdušje je bilo balkansko. Tromostovje in okoliške ulice so zasedli (zasedali) srbski trubači. Zganjali so tak hrup, da so preglasili vse naokoli.

Igranje trubačev na Tromostovju na predvečer državnega praznika in za Božič na Tromostovju v centru Ljubljane je bilo za mene ponižanje. Očitno so še zmeraj aktualne Cankarjeve besede, citiram: »Imenuj se dandanes v Ljubljani Slovenca, pa boš tepen, ne od nemških, temveč od ilirskih šovinistov…«

Vsem vam skupaj bi rad povedal, da srbski trubači ne sodijo v center Ljubljane v nobenem letnem času, sploh pa ne na državni praznik Dan samostojnosti in enotnosti in na Božični dan.

Predvidevam da je potrebno izdati dovoljenje za kakršno koli javno nastopanje glasbenih skupin. Če dovoljenje ni bilo izdano, niste opravili naloge, ker se tujci požvižgajo na naš pravni red, vi pa nič ne ukrenete. Če je dovoljenje srbskim trubačem bilo izdano, ste sokrivi izdaje.

Ali mi lahko pojasnite vaše mnenje oziroma posredujete vaše stališče.

Primož«

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine