13.1 C
Ljubljana
petek, 2 junija, 2023

Pismo malega človeka novinarki Lili Bayer: Vaši viri so vas zavedli!

Piše: Luka Perš (Nova24TV)

Novinarka medija Politico Lili Bayer je postala “simbol upora” proti sedanji vladi. Prav omenjeni članek pa je dokazal, kako nizko so se pripravljeni spustiti dominantni slovenski mediji, da bi trenutno vlado prikazali v čim grši in slabšalni luči. A veliko državljanov ne deli istega mnenja, kot ga je prikazala novinarka Politica. Zato ji je pismo poslal neodvisni kulturni delavec in plesalec Sash Krasnov.

Novinarka Politica Lili Bayer je poskrbela, da si jo bo slovenska javnost zelo dobro zapomnila. Osrednji mediji jo slavijo, ker naj bi prikazala “resnico” o medijski krajini v Sloveniji. Na drugi strani alternativni mediji opozarjajo, da gre za umazano igro leve opozicije v spregi z dominantnimi mediji. Histerija slednjih je zadevo pripeljala tako daleč, da Sloveniji grozi obisk delegacije Evropskega parlamenta z izvedbo monitoringa o medijski svobodi v Sloveniji – kar je pozdravil celoten politični vrh, saj se bo tako dokončno izvedelo, kdo v resnici obvladuje medije in kdo je največkrat žrtev medijskih pogromov.

Pisanje Bayerjeve je naletelo na številne odzive, pisali so ji celo povsem navadni državljani, ki ji skušajo dopovedati, da so jo viri še kako zavedli. Tako je svoje mnenje Bayerjevi o celotnem medijskem cirkusu zapisal plesalec Sash Krasnov in jo celo povabil v Slovenijo, da se prepriča na lastne oči o stanju v državi. Celotno pismo si lahko preberete v  nadaljevanju.

Spoštovana gospa Lili Bayer,

Sem neodvisni kulturni delavec, plesni učitelj, plesalec in lastnik podjetja. Sem član Angleškega Kraljevega združenja plesnih učiteljev, ISTD. London in najstarejšega plesnega združenja IDTA, Brighton. Nisem član nobene politične stranke.

Verjamem v dobronamernost vašega pisanja in vašega intelekta. Cenim pomoč, da poskušate zaščititi nas male ljudi, svobodomiselne in resnicoljubne, pred vladajočo superiornostjo. A spoštovana, žal, zares pa k sreči, v Sloveniji ta trenutek nimamo nobenega Solženicina.

Vaš strah za našo osebno integriteto, za svobodo naših misli, besed in dejanj, je neupravičen. Vaši viri so vas zavedli na napačno pot. Vaše trditve niso resnične. Ali ste padli v vrtinec političnih spletk opozicije, ali zlonamernih prijateljev, ne vem. Dejstva so drugačna, Pravi mali ljudje smo drugačni. Situacije so drugačne. Sam sem prvi, ki bi opozoril na kršenje človekovih pravic in se zavzel za resnico, tudi za ceno svojega življenja.

Mnogi vas napadajo, jaz vas vidim kot žrtev nepoznavanja razmer, življenja in našega slovenskega jezika. Menim, da bi morali moralno etično prediskutirati vaš novinarski koktajl in vanj vmešati mnenje malih ljudi. Takih, ki nimamo privilegijev, ki ne odgovarjamo nobeni stranki, ki ne poznamo samocenzure, ki nismo deležni groženj, a smo vpeti v vse pore življenja.

Vaše pisanje žal ne odraža realnosti naših življenj. Vabimo vas na obisk v Slovenijo, ki vam ga lahko v celoti financiramo plesalci naše plesne šole. Prepričajte se o slovenski realnosti. Videli boste, da imamo v Sloveniji demokratično izvoljeno vlado. Da vse institucije (policija, sodstvo, tožilstvo, parlament…) delajo zakonito in ustavno. Da je zakonski red Republike Slovenije več let pravno usklajen s pravnim redom Evropske unije.  Da ima opozicija  nadpovprečno moč v javnih in državnih medijih, v institucijah, v NGO. Je neomejena v svobodi govora, pisanja, izražanja.

Želim  vam vse dobro in vaše težke slovenske sanje postanejo prijetna resničnost.

S spoštovanjem,

Sash M. Krasnov

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine