23.9 C
Ljubljana
ponedeljek, 24 junija, 2024

(PISMO BRALKE) O medijih in Kučanovem spomeniku: Iz navedenih imen sta prepoznavna le (takrat aktivna) Lojze Peterle in do pred kratkim anatemizirani poveljnik Anton Krkovič

Piše: Iva Pavlin Žurman

“V komisiji za Kučanov spomenik tudi Krkovič”, nas danes, 29. julija 2023, stran 2, obvešča Delova Suzana Kos oziroma (naslov) urednik Bojan Budja in strici iz ozadja alias globoka država. 

V članku so tudi podatki o številu ljudi v komisiji, ki je začela delovati že junija meseca (4 več kot je ministrov vlade, 50 evrov sejnine in potne stroške jim bo država -davkoplačevalci- povrnila). Zanimivo, novinarka napiše tudi “Simbol, ki naj bi nas združeval“. Kar kaže, da novinarka dvomi. Le zakaj?

Pred kratkim je vlada ukinila Muzej SLO osamosvojitve, simbol, ki z zgodovinskimi dejstvi(!) razlaga obiskovalcem (tudi šolarjem), kako smo Slovenci prišli do samostojne in demokratične države kot del evropske civilizacije. Le zakaj so ga (kontinuiteta) ukinili?

V komisiji so zanimiva imena. Mlajši, ki niso doživljali (v živo) takratnega obdobja. Nekateri, kot poslanec G. Svobode dr. Martin Premk so še danes izrazito nestrpni do drugače mislečih (ko v tvitu napiše, da je to “klero-buržoazna ali pa kar klerofašistična politika, med drugo svetovno vojno jo je poosebljal Lev Rupnik, danes pa jo pooseblja Janez Janša”),o dr. Kaji Širok (Golobov kabinet) pa je veliko povedal odstavljen (izbrisan) dr. Jože Dežman.

Iz navedenih imen sta prepoznavna le (takrat aktivna) Lojze Peterle in do pred kratkim anatemizirani poveljnik Anton Krkovič, zapornik v montiranem procesu Patria, s katerim se, ob slavnostni razglasitvi samostojnosti na trgu Republike in pregledu častne čete, predsednik Kučan ni želel rokovati (“Ne morem ga videti”, je vse do prijateljevanja z R. Golobom v živo pripovedoval Krkovič, sem ga slišala na lastna ušesa). Se bosta ob odkritju spomenika (le kdo bo “glavni akter, čeprav to ni bila njegova intimna opcija”) pobotala?

Aktivna državljanka, ki sem doživela spopad na mejnem prehodu Rožna Dolina, ko sem z družino protestirala proti JLA rdeči zvezdi, ki je zasedla mejni prehod.

Iva Pavlin Žurman, Solkan

P.S. : zapisanega ne bom poslala v Pisma (Delo), ker mi replik že dolgo ne objavljajo, objavljajo pisma le aboniranim “ta pravim”! Le zakaj?

In še moj spodnji komentar (resnični dogodki) na https://www.portalplus.si/5350/po-toci-zvoniti-je-prepozno-tragikomicni-ujetniki-lastnih-modrosti/#komentarji   ,

ki pove veliko o razlogih za stanje v katerem je danes Slovenija!

iva / 28. 07. 2023 11:34:43  

Tilen Majnardi : “… zminirali Zakon o vodah, ki ga je predlagala »napačna« vlada, in zadevo kozmetično rešili za namene političnega promoviranja posvečenih posameznikov .”

Ja, je ženska srednjih let dejala (bila sem v volilnem odboru): “Ne hodim na volitve, toda tokrat sem prišla (predčasno), ker vode pa nam ne bodo vzeli.” Ostrmela sem, toda morala sem biti tiho. In enakomisleči (zapeljani) so čakali v nepregledni vrsti.

“Vsi so glih”, so nas v MSM leta prepričevali (intervjuji, kolumne) celo t. i. kritični intelektualci od Ž. Turka in D. Steinbucha do soros L. L. Gabrijelčiča (sredina?!).
In so ljudje (funkcionalno nepismeni) začeli voliti agitprop nove obraze, nazadnje pa “civilno družbo” (samozvani glas ljudstva in t.i. pravna mreža za demokracijo) v preobleki pa Gibanje svoboda. In je kontinuiteta (udbomafija) zopet nategnila ljudstvo.

Kako je možno, da 80 let stare ženice sovražijo JJ, mu rečejo jajo, govorijo da samo tvita, … ??? Ko jim starejša gospa pove, da brez Janše ne bi bilo samostojne Slovenije, da je bila v Srebrenici in na lastne oči videla razdejanje in množico grobov, potem ostanejo brez besed.

Ko v pravovernem mediju preberem o prenovi vodenja RTVS, predstavnikih “ljudstva” in stroke vsepovsod (Finančni odbor) se nehote spomnim na glorifikacijo samoupravljanja in njegov propad!

Quo vadis Slovenija?

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine