9.2 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Piero San Giorgio za Demokracijo: Svetovna zdravstvena organizacija, EU in vlade so se odzvale prepozno, zato se je epidemija razširila

Pogovarjali smo se s Pierom San Giorgiom, ki se je po uspešni poslovni karieri začel posvečati vprašanju preživetja v primeru svetovnih kriz. Danes velja za enega glavnih avtorjev t. i. survivalizma. Njegova prva knjiga na temo preživetja v primeru ekonomskega kolapsa Surviving- Economic Collapse pa se je leta 2012 uvrstila med 50 najbolj prodajanih knjig v Franciji.

 

DEMOKRACIJA: Poleg tega, da ste priznani avtor, ste več let delali tudi na področju visoke tehnologije.

SAN GIORGIO: Petnajst let sem bil zaposlen v industriji visoke tehnologije. Predvsem na področju programiranja sem delal povsod po svetu. Ukvarjal sem z razvojem novih trgov za podjetja, ki se ukvarjajo s programiranjem. Leta 2000 sem delal tudi v Sloveniji, v Ljubljani. Moram reči, da je Slovenija prečudovita dežela, Ljubljana pa prelepo mesto in da sem užival v času, ki sem ga tam preživel.

DEMOKRACIJA: Kako kot nekdo, ki je delal povsod po svetu, gledate na moderne trditve, da smo »vsi enaki« in da je rasa le »družbeni konstrukt«?

SAN GIORGIO: Očitno je, da obstajajo razlike med Slovenci in prebivalci Konga ali Japonske. Vse govoričenje, da je rasa »družbeni konstrukt« in da smo »vsi enaki« je popolna neumnost. Vemo, da etnije obstajajo zaradi adaptacije okolju, ki je trajala več tisočletij, kar pomeni, da je naše gene oblikovalo in prilagajalo okolje, ki je tako določilo, kdo smo in kakšno kulturo smo razvili, saj se je tudi kultura razvijala glede na okoljske, vremenske in klimatske značilnosti. Na Bližnjem vzhodu imamo kulture, v katerih se ne je svinjine, saj je svinjino težko skladiščiti v vročini. Po drugi strani pa je svinja koristna žival za vzrejo v deželah s hladnimi zimami.

(Celoten intervju si lahko preberete v novi številki revije Demokracija.)

Zadnje novice

Sorodne vsebine