4.8 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Peter Sweden za Demokracijo: Ni ‘rasistično’, če želiš ohraniti svojo državo in kulturo!

Pogovarjali smo se s švedskim novinarjem in publicistom mlajše generacije Petrom Imanuelsnom, ki se sicer predstavlja kot Peter Sweden. Za tednik Demokracija je opisal razmere na Švedskem v zadnjih letih, zlasti v luči migracij in globalizacije.

 

Ste švedski državljan, živeli ste v Združenem kraljestvu in potem ste se preselili na Norveško. Zakaj na Norveško? So tam splošne razmere v primerjavi s preostalo severozahodno Evropo toliko boljše?

Norveška je na številnih področjih še vedno dokaj dobra država za življenje. Stopnja kriminala je v primerjavi z drugimi državami, na primer s Švedsko, še vedno zelo nizka. Vendar pa je čedalje več območij, še zlasti v središču Osla, kjer kriminal narašča in se tolpe bojujejo med seboj. Napovedujem, da bomo mogoče v desetih do petnajstih letih na Norveškem videli podobno situacijo, kot je na Švedskem danes, kjer ta čas vidimo izjemne stopnje kriminala. Vseeno pa je Norveška zelo domoljubna država, verjetno bolj kot večina drugih zahodnoevropskih držav!

Levo liberalni globalisti prikazujejo Švedsko kot primer »uspešne integracije«; ob vseh t. i. conah no-go na Švedskem bi lahko rekli, da je ta trditev očitna laž. Kako vi vidite »integracijo« na Švedskem?

Zelo jasno je, da integracija na Švedskem sploh ni bila uspešna. Kriminal, ki na Švedskem narašča, dosega izjemne stopnje. Letos je bilo v tej državi več kot 200 bombnih napadov, ustreljenih pa je bilo več mladih moških kot v katerikoli zahodni državi. To je posledica tolp, ki se bojujejo med seboj za nadzor nad ozemljem, drogami in prostitucijo. Večino teh tolp sestavljajo ljudje različnega izvora; v Göteborgu imamo nigerijsko mafijo, v Rinkebyju so somalijske tolpe. Ker je Švedski spodletelo pri vključevanju novoprispelih migrantov, ti niso dobili zaposlitve, žal se je veliko mladih moških obrnilo na te tolpe. In pomembno je poudariti, da je večina žrtev teh tolp prav migrantov, migranti torej trpijo zaradi spodletele integracijske politike.

(Več v novi številki revije Demokracija.)

Zadnje novice

Sorodne vsebine