7.5 C
Ljubljana
sreda, 1 februarja, 2023

Peter Jančič po izvolitvi Šarčeve vlade o zadevi Črnčec: Noč poraženih zmagovalcev volitev

Nočno imenovanje Damirja Črnčeca za premierovega sekretarja za nacionalno varnost je sprožilo vihar po prvi seji vlade Marjana Šarca, ki sem jo napovedal s člankom: “Povolilni puč: Po 83 dneh prihaja “anti Janša” ekipa Marjana Šarca”. 

 

Črnčec je nekdanji šef Voma in Sove, ki ga je na vrh vojaške in “civilne” obveščevalne službe postavil Janez Janša. Vodil je odbor za izpustitev Janše iz zapora, v katerega je moral Janša med volilno kampanjo pred volitvami 2014. A je pozneje prišlo do ostrega spora z Janšo. Zadnja leta je bil Črnčec eden od najbolj tipičnih anti Janša likov, ki je poskušal podobno kot Janez Pogorelec iz NSi doseči zamenjavo šefa SDS. Ko odstavitev Janše ni uspela, pa je poskušal vsaj oddaljiti NSi od SDS, kar pa je spet spodletelo z odstopom predsednice Ljudmile Novak. Pogorelca je Miro Cerar tik pred koncem mandata nagradil z imenovanjem za v.d. šefa vladne pravne službe za pol leta. Črnčec pa je zdaj od Šarca dobil pomemben položaj sekretarja za nacionalno varnost.

A to nekdanjemu obveščevalcu, ki zadnja leta piše ostre kolumne za revijo Reporter, nič ne pomaga. Zdaj ga tepejo z druge strani, kjer je boj proti Janši najbolj normalna stvar na svetu in je greh, če meniš, da se migranti ne smejo kar prosto sprehajati čez meje. To pa je tisto, proti čemur je Črnčec. Pa tudi večina drugih strokovnjakov, ki kaj vedo o varnostnih tveganjih. Tudi Janša. Da si je Šarec izmed ministrov imenoval kar pet podpredsednikov vlade in še šest lastnih državnih sekretarjev, kar je rekord rekordov, komaj kdo opazi ob Črnčecu, ki ga na spletnih omrežjih z leve razglašajo za svetovni simbol sovražnega govora v državi.

Celoten komentar Petra Jančiča si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine