Rupar je sicer na novinarski konferenci vse parlamentarne stranke pozval k podpori zbiranju podpisov pod predlog zakona za izredno zvišanje pokojnin, ki ga je vložila iniciativa Glas upokojencev. V prvih dveh dneh so po Ruparjevih besedah zbrali okoli 2000 podpisov, njihov cilj pa je, da jih v šestdesetdnevnem roku zberejo od 50.000 do 60.000.Zakonski predlog Glasu upokojencev bi pokojnine, ki ne presegajo 1000 evrov, zvišal za 20 odstotkov, tiste do 1500 evrov bi bile višje za deset odstotkov, tiste nad 1500 evrov pa za pet odstotkov. Zakon bi veljal do sprejetja nove pokojninske reforme. Šestdesetdnevni rok za zbiranje podpisov pa se izteče 22. junija.

“Upam, da bo odziv in pomoč vseh političnih strank v smeri dialoga in smeri iskanja rezultata in končnega cilja tudi uspešen,” je dejal Rupar. Kot je povedal, so vsem parlamentarnim strankam poslali tudi pisni poziv k podpori, pismo pa je poslal tudi predsedniku Zveze društev upokojencev Slovenije (ZDUS) Janezu Sušniku. Dodal je, da ga sicer žalosti, da se obenem zbirajo tudi podpisi za predlog zakona o prostovoljnem končanju življenja.

Sledi protest, nato pa posvet pri trenutni oblasti

Rupar je na novinarski konferenci povedal tudi, da je inštitut dobil povabilo premierja Roberta Goloba ter predsednice DZ Urške Klakočar Zupančič na posveta, ki bosta v maju. Spomnil je, da je predstavnike inštituta premier Golob že sprejel, in sicer ob robu interpelacije vlade, v torek pa so dobili tudi povabilo Klakočar Zupančič na posvet, ki bo v DZ 16. maja. Prav tako bodo pri premierju ponovno konec maja, ko naj bi bil po Ruparjevih besedah sestanek, na katerem bodo prvič sodelovali “kot enakopraven partner sogovornik vsem ostalim stanovskim upokojenskim organizacijam”.

Rupar je napovedal tudi naslednji shod, in sicer za 3. maj, kjer se bodo protestniki sprehodili tudi do vladne in predsedniške palače. Obljublja rekordno udeležbo, saj je napovedanih kar 100 avtobusov razočaranih protestnikov. Se torej obeta nova stranka na desnici?