2.1 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Patrisse Khan-Cullors, izpričana marksistka, vodja BLM in borka za socialno pravičnost, kupila vilo v ekskluzivnem naselju Topanga za 1,4 milijona USD

Piše: Peter Truden

Aaaah, Topanga. V naselju vzhodno od Los Angelesa, živijo bogataši. Vile, ki ne stanejo pod milijon evrov, so ograjene. Tam živi nekaj prek 8.000 prebivalcev, ki skoraj ne poznajo kaznivih dejanj.

Ja, Topanga je mirno naselje: 84,5 odstotka prebivalcev je belcev, črncev je samo 1,4 odstotka. Človek bi rekel, da je Topanga leglo rasizma. Pa ni. Samo dovolj moraš imeti pod palcem, da si tam lahko omisliš dom.

V eno od vil in v tamkajšnji mir brez nasilja se je očitno zaljubila Patrisse Khan-Cullors, soustanoviteljica Black Lives Matter in izpričana marksistka, poroča NY Post. Cena? Malenkost za borko proti revščini in proti belcem: 1,4 milijona ameriških dolarjev. Ja, življenje črncev šteje, res je. Brez dvoma. Še posebej, če jih v tvoji bližini oziroma v krogu, katerega premer ne presega 2.000 metrov, živi samo 1,4 odstotka. Vprašanje je, ali bo po hastagu #BlackLivesMatter ustvarila še hastag # Blacklives2000meters, kar bi pomenilo: »Življenje črncev je pomembno, če jih ni v radiju dveh kilometrov«.

Domovanje vodje BLM. (Slika: redfin)

No, sicer ni nobena skrivnost, da izpričani marksisti živijo dvojno življenje. Borec, dokler ga spremljajo kamere, hinavec, ko obrne hrbet. Patrisse Cullors je pred novinarji zagovarjala raznolikost v šolah in poudarjala pomen javnih šol, ko je nehala, je že tekla, da najde primerno privilegirano šolo za svojega otroka.

Domovanje vodje BLM. (Slika: redfin)

Dom črnske ikone boja proti revščini črnih in borke za socialno pravičnost ima tri spalnice in tri kopalnice ter ločeno hišo za goste. Ima 2.400 kvadratnih metrov, notranji prostori imajo bambusova tla. Stropovi so obokani, hiša ima tudi pisarno, prostor za meditacijo in umetniški atelje.

Domovanje vodje BLM. (Slika: redfin)

Posestvo je oddaljeno 15 minut vožnje od plaž Malibuja.

To je sicer že četrta hiša Patrisse Khan-Cullors od leta 2016. Za štiri domove je odštela 3,2 milijona ameriških dolarjev.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine