-3.1 C
Ljubljana
nedelja, 5 februarja, 2023

Patrik Greblo novi v.d. direktor Televizije Slovenije

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

Programski svet RTV Slovenija je na današnji seji z 21 glasovi dal predhodno soglasje k imenovanju Patrika Grebla za položaj v. d. direktorja Televizije Slovenija. Položaj bo prevzel z jutrišnjim dnem, 22. 6. 2022. “Patrik Greblo je izjemen poznavalec javnega medijskega servisa, saj v njem z manjšimi prekinitvami deluje že 25 let. Menim, da je primeren in usposobljen kandidat za opravljanje nalog vršilca dolžnosti direktorja Televizije Slovenija, sploh v trenutnih razmerah, v katerih se je znašel naš medij. Je glas umirjenega razuma, potrpežljivosti in širokega znanja,” je generalni direktor Radiotelevizije Slovenija Andrej Grah Whatmough utemeljil predlog.

Generalni direktor RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough je na današnjem nadaljevanju 5. redne seje Programskega sveta RTV Slovenija Programski svet RTV Slovenija prosil za predhodno soglasje k imenovanju Patrika Grebla za vršilca dolžnosti direktorja televizije, in sicer za čas največ enega leta oziroma do imenovanja direktorice oziroma direktorja Televizije Slovenija po rednem postopku, so sporočili v izjavi za javnost.

Programski svetniki RTV Slovenija so s široko podporo – 21 glasov za in 1 vzdržan (potrebnih je bilo najmanj 15 od 29 glasov) – dali predhodno soglasje k imenovanju predlaganega kandidata.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine