4.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 11 decembra, 2023

Panika na RTV Slovenija: Po številnih odjavah so s spleta umaknili obrazec za odjavo RTV-prispevka

Piše: M. I. (Nova24TV.si

Znano je, da je pomembno število državljanov odjavilo RTV-prispevek, rekoč, da nimajo nobene naprave za spremljanje TV programa RTV Slovenija. Panika je očitno velika. Najprej so grozili, zdaj so iz svoje spletne strani očitno celo odstranili obrazec za odjavo sprejemnikov in s tem RTV-prispevka! 

Spomnimo, uporabniki socialnega omrežja X so pred kratkim delili dopise, ki so jih dobili s strani RTV Slovenija, da se njihova odjava “ne bo upoštevala” ne glede na to, ali imajo res kakšno napravo, s katero lahko spremljajo RTV Slovenija, ali pa je nimajo, rekoč, da se štejejo tudi službeni telefoni in računalniki, s katerimi lahko uporabniki na spletu spremljajo programe RTV Slovenija.

Prav tako uporabnika opozarjajo, da ima na naslovu, kamor so poslali dopis, prijavljeno stalno prebivališče z električnim priključkom (ki je po zakonodaji že dovolj za plačevanje RTV-prispevka). Gre torej za nekakšno medvrstično grožnjo: vemo, da lažete in zašili vas bomo. Drugo vprašanje je, kje javnemu zavodu podatek o električnih priključkih in stalnih naslovih, saj nimajo nobene pristojnosti iz tega naslova.

Foto: X

Seveda gre za pravni zmazek, ki ne bi prenesel presoje na sodišču, če bi uporabnik storitev RTV zadoščenje iskal na sodišču. Portal Požareport poroča, da ni slučaj, da so na nedavni tiskovni konferenci, ki jo je sklical Zvezdan Martič, vodilni uslužbenci RTV Slovenija glasno “jamrali” glede odpovedi naročnin, saj naj bi šlo za velike številke odpovedi – celo več kot 10 tisoč.

Umaknili obrazec za odjavo RTV-prispevka?!
Da je panika velika, pa je jasno iz pisem, ki jih dobivamo v naše uredništvo. Pišejo nam namreč, da je RTV odstranil obrazec za odjavo sprejemnikov. Obstaja samo za pravne osebe, za fizične ga pa ni. Preverili smo trditev bralca, da je obrazec izginil z uradne strani RTV Slovenija (www.rtvslo.siin res ga nismo našli. Do obrazca je mogoče dostopati le prek neposredne povezave na Googlu, medtem ko na indeksu uradne domače strani več ne obstaja?!

Se gledalci upirajo enoumju?
Jasno je, da se polovica Slovenije po prevzemu javnega zavoda s strani skrajne levice počuti izključeno. Čeprav plačuje za RTV-prispevek enako kot tisti, ki z RTV deli ideološke poglede na svet RTV. Kadrovski cunami na RTV je bil tako silovit in politično natančno ciljan, da so ga tudi gledalci, ki sicer spadajo na levico, razumeli kot politični pogrom nad drugače mislečimi. Ko se oglasi celo vodja največje poslanske skupine v Evropskem parlamentu in take poskuse obsodi, potem je jasno, da ne gre več le za slovenski problem, ampak škandal, ki je naplavil vso hinavščino liberalnih elit v EU, ki so sinergijsko spajdašeni z našimi levimi radikalci.

RTV so prevzeli radikalni levičarki, ki so bili za stavko novinarjev RTV. (Foto: STA)

Jasno pa je bilo tudi, da bodo običajni gledalci, ki so doslej tolerirali program, ki je bil “uravnotežen” 80 odstotkov v eno smer in 20 odstotkov v drugo, zdaj težko pogoltnili novo-staro resničnost, da gremo zopet nazaj na 100 odstotkov v levo smer, kar je še huje kot v časih, ko je programski svet vodil komunist in kasnejši socialni demokrat Janez Kocijačič. V nedavnem palestinskem napadu na Izrael smo videli, kako enostransko poroča naš nacionalni medij – govorili so o palestinskih borcih in eskalaciji konflikta; nobene omembe, da je šlo za terorizem nad civilisti. Podobno se obravnavajo notranje-politične teme, ko se “depolitizirani” voditelji Dnevnika in Odmevov na vsak način trudijo prikazati mimostrele vlade v boljši luči, kot je v resnici. Celo tako daleč gredo, da dvigovanje davkov v gospodarstvu “uravnotežijo” z napadom na gospodarstvo sámo, češ da je premalo obdavčeno.

Takšne RTV Slovenija pa si (vsaj) polovica Slovenije ne želi. “Vsaj” pa zato, ker si najbrž tudi levo-sredinski volivci in plačniki RTV-prispevka ne želijo, da javni zavod postane glasnik stranke Levica in njenega skritega člana Roberta Goloba. Odpoved naročnin je zato lahko zgodovinski trenutek, ko gledalci odločno rečejo ne! Razumljivo, da na Kolodvorski 2 do 4 vlada panika.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine