-1.3 C
Ljubljana
sreda, 19 januarja, 2022

Panama pričela postopek za odvzem registracije tihotapski ladji migrantov Aquarius, politična skupina Tanje Fajon zagnala paniko

Panama je ob koncu minulega tedna sprožila postopek za odvzem registracije ladji, ki sodeluje pri tihotapljenju nezakonitih migrantov iz Sredozemskega morja, Aquarius 2. Zaradi tihotapske dejavnosti je ladji italijanski notranji minister večkrat odredil prepoved vplutja v italijanske notranje vode, evropska skupina socialistov, ki ji pripada migrantoljubka Tanja Fajon, pa je postopek odvzema registracije ostro obsodila.

Pristojne panamske oblasti so namreč minuli konec tedna sprožile postopek za izbris ladje Aquarius 2, nekoč Aquarius, iz panamskega ladijskega registra. Kot so pojasnili v Panami, obstajajo navedbe, da je ladja kršila mednarodne pravne predpise v povezavi z migranti in begunci.

Najpomembnejše pritožbe so prišle s strani italijanskih oblasti, ki navajajo, da se je kapitan ladje upiral, da bi migrante odpeljal tja, od koder so prišli, poroča STA. Salvini vse od nastopa nove italijanske vlade junija letos zasleduje ničelno toleranco do migrantov, ki želijo s čolni nezakonito doseči italijansko obalo. Minister iz vrst italijanske desne Lige si prizadeva tudi za kazensko ovadbo tistih, ki prispevajo k nezakonitim migracijam. Sam je sicer zanikal, da bi kakorkoli pritiskal na Panamo. “Ne poznam niti njene klicne številke,” je utemeljil.

Medtem so odvzem registracije ostro obsodili v humanitarnih organizacijah ter pri evropski politični skupini socialistov in demokratov (S&D), češ da je to nečloveško, neodgovorno in sramotno dejanje. Gre za skupino, katere članica je tudi podpornica uvoza migrantov Tanja Fajon.

C. Š./Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine