“V zvezi z vašim vprašanjem vam sporočamo, da je bila v zadevi, o kateri poizvedujete, dne 21. 10. 2022 vložena obtožnica po končani preiskavi. V zadevi je bil dne 5. 9. 2023 opravljen predobravnavni narok. Datum pričetka glavne obravnave sodišče še ni določilo,” je sporočila višja državna tožilka Katarina Bergant. 

Lani smo poročali o seks škandalu, ki je globoko pretresel največjo vladajočo stranko Gibanje Svoboda. V središču pozornosti sta se znašla promigrantska aktivistka Faila Pašić Bišić in njen palestinski partner Mustafa Alnajjar, osumljen posilstva mladoletnice. Sedaj pa so nam z Višjega državnega tožilstva (vodja tožilstva Katarina Bergant) sporočili, da je bila v zadevi dne 21. 10. 2022 vložena obtožnica, 5. 9. 2023 pa opravljen predobravnavni nalog, vendar pa sodišče pričetka glavne obravnave še ni določilo.

Potencialni pedofil je bil na povolilnem slavju Gibanja Svobode
Spomnimo, da je bil obtoženi Palestinec skupaj s Pašić Bišićevo prisoten na povolilnem slavju Gibanja Svoboda. Očitno je, da so jo v stranko sprejeli predvsem iz koristolovskih vzgibov – da bi ustvarili videz odprtosti, kozmopolitanstva, naklonjenosti “multikulti-ju” itd. Spomnimo še, da gre za ljubljenko osrednjih medijev (tukaj). Zadeva je zelo aktualna zaradi močno povečanega števila spolnih deliktov s strani migrantov v zadnjih letih. Pred dnevi je namreč odjeknila novica, da naj bi štirje ilegalci na ljubljanski železniški postaji posilili študentko, njenega partnerja pa pretepli (tukaj).

Ponovno se je pojavil na pro-palestinskem shodu v Ljubljani
Palestinec Alnajjar se je po več kot enoletnem premoru ponovno pojavil v središču pozornosti na shodu v podporo Palestini prejšnji teden, kjer je bila v središču žarometov prav skupina palestinskih skrajnežev, ki so zahtevali izbris države Izrael. Podporniki Hamasa so na koncu dogodka, od antisemitizma na Trgu republike, prešli na Prešernov trg, kjer so kričali “Alah Akbar”, kar je šokiralo mnoge, vse to pa povsem nekritično podpira slovenska levica.