22.2 C
Ljubljana
četrtek, 18 avgusta, 2022

Pahor, Kluge in Poklukar o pomembnosti cepljenja

Piše: L. B.

Danes, 14. julija 2021, sta se minister za zdravje Janez Poklukar in regionalni direktor Urada SZO za Evropo dr. Hans Henri P. Kluge sestala s predsednikom Republike Slovenije Borutom Pahorjem, nato pa so si ogledali cepilni center na Gospodarskem razstavišču. Kasneje je sledila izjava za medije.

Borut Pahor, dr. Kluge in Janez Poklukar so opozorili na pomen in promocijo cepljenja in s tem povezanimi dezinformacijami, pomembnost spoštovanja javno-zdravstvenih ukrepov, omejitev in spodbujanja drugih aktivnosti, ki lahko pripomorejo h krepitvi pripravljenosti in obvladovanju epidemije v prihodnje. Izpostavili so tudi hitro širjenje delta različice novega koronavirusa.

Minister Poklukar je pohvalil dober sistem slovenskega primarnega zdravstva, zahvalil vsem zdravstvenim delavcem in opozoril na naraščanje delta različice COVID-19 v Sloveniji. »Cepljenje je najpomembnejši javni zdravstveni ukrep, prihodnosti si brez tega ne moremo predstavljati,« je dejal minister.

Kluge je opozoril na ponovno naraščanje okuženih s COVID-19 in povedal, da so razlogi za to delta različica virusa, ki se hitro širi, sproščanje zaščitnih ukrepov in prepočasno napredovanje s cepljenjem. Pohvalil je kampanjo cepljenja, kar je označil za rezultat uspešnega javnega zdravstva. V imenu WHO se je zahvalil vsem zdravstvenim delavcem za odlično delo ter poudaril, da brez cepljenja zdravstvenih delavcev ne moremo končati epidemije.

Tudi Pahor je pozval k cepljenju in opozoril, da je epidemijo možno obvladati. »Vemo, kako omejiti širitev okužb, in imamo cepivo. Nismo več nebogljeni in ni nam več treba živeti od upanja, da ne bo hudo. Odločitev je v naših rokah. S cepljenjem čim več ljudi lahko premagamo to nevarnost za javno zdravje in z brezskrbnostjo gledamo v jesen,« je pojasnil.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine