19.6 C
Ljubljana
nedelja, 26 maja, 2024

Pa ne, da občuduje naciste? “Eno ljudstvo, ena država, en vodja!” ali kako si Tanja Fajon želi evropski potni list

Bližajo se evropske parlamentarne volitve, s tem pa je tudi nastopil čas, ko evropski politiki pokažejo svoje prave barve ali pa vsaj obraz, za katerega menijo, da jim bo najbolj pripomogel k izvolitvi. Potem ko so nemški socialisti začeli objavljati slike svojih “evropskih potnih listov”, se je s svojim, ki je nastal kot stranski produkt avstrijskega rock banda, pohvalila tudi Tanja Fajon.

 

Avstrijski rock band Bilderbuch je prejšnji teden začel s promocijo novega singla, imenovanega Europa 22, ob tem pa so po poročanju DW sprožili še dokaj spretno marketinško kampanjo, ki so jo nemški socialdemokrati hitro vzeli za svojo.

Marketinška kampanja namreč omogoča ustvaritev lastnega potnega lista za “državljane Evrope”. Gre za še enega v vrsti napadov na nacionalno identiteto državljanov držav članic EU, ki bi po mnenju zagovornikov globalizma morala oditi na smetišče zgodovine.

Ena ljudstvo, ena Evropa, ena “mutti”!
Za njihov pogum smo jim lahko iskreno hvaležni, saj jih obsojajo njihova lastna dejanja. Tanja Fajon in njeni kolegi namreč s svojimi dejanji jasno kažejo, da jim je več kot do lastnih volivcev do ideje Ene Evrope, ki ne obstaja. Za nemške socialdemokrate to niti ne preseneča, navsezadnje so Nemci sami v prejšnjem stoletju izvolili Avstrijca, ki je vpil “Eno ljudstvo, ena država, en vodja!” in povzročil najbolj krvavo vojno v zgodovini Evrope.

Preseneča pa vsekakor za Fajonovo, ki je v zadnjem tednu ostro nastopila proti “fašizmu” v Evropskem parlamentu zaradi izjave predsednika Evropskega parlamenta Antonia Tajanija, za katero se je italijanski politik tudi opravičil. Namreč, Fajonovi umanjka konsistenca. Po eni strani napada fašistične fantazme, po drugi pa si sama želi združene Evrope.

Vprašamo se lahko, kako je možno, da se Fajonova po eni strani kot lev bori proti “krivicam”, ki naj bi bile storjene Slovencem s Tajanijevo izjavo, po drugi strani pa se ji zdi povsem sprejemljiva miselnost, ki je Slovenijo razkosala in njeno ozemlje razdelila med sile osi. Odgovor je seveda na dlani. Ne gre za idejo združene Evrope, gre za globalistično idejo internacionalnega socializma. Tega istega internacionalnega socializma, zaradi katerega so jugo-komunisti ob formaciji komunistične Jugoslavije želeli zatreti nacionalne identitete in jih nadomestiti z eno superidentiteto Jugoslovanov.

Težko zagovarjati nacionalne interese, ko je doma internacionala
Fajonova počne isto. S to razliko, da se zaveda, da je Jugoslavija mrtva in je potrebno najti novo superidentiteto, ki jo je prepoznala v pojmu Evropejec. Namreč, medtem ko se zdravorazumski prebivalci Evrope najprej identificirajo s svojim narodom in šele nato s kontinentom, na katerem živijo, je za Fajonovo slovenska identiteta nepomembna. K temu najbrž pripomore tudi dejstvo, da je njen mož Veit-Ulrich Braun po rodu Nemec. Težko je zagovarjati slovenske nacionalne interese, ko pa ima že doma internacionalo.

Tako še vedno ostaja vprašanje, na katerega odgovor že vsi poznamo. Kako lahko politik v Evropskem parlamentu zagovarja nacionalne interese Slovencev, če mu je več do skupne identitete Evropejcev?

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine